• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Meksikas vēstnieces atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2011., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228864

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par paveikto Gaismas pils būvniecībā

Vēl šajā numurā

19.04.2011., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Meksikas vēstnieces atvadu vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs 11.aprīlī tikās ar Meksikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Normu Bertu Pensado Moreno, kura bija ieradusies atvadu vizītē. Tikšanās laikā pārrunāti dažādi Latvijas un Meksikas divpusējo attiecību jautājumi, tostarp iespējas veicināt abu valstu ekonomisko sadarbību.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs pateicās par vēstnieces personīgo ieguldījumu Latvijas un Meksikas attiecību stiprināšanā. Neskatoties uz lielo ģeogrāfisko attālumu, starp abām valstīm ir aktīvs politiskais dialogs, atzīmēja A.Klementjevs, paužot cerību, ka par pozitīvu impulsu abu attiecību veidošanā kalpos Meksikas prezidenta Felipes Kalderona iecerētā vizīte Latvijā.

Pārrunājot abu valstu attiecību līgumtiesiskās bāzes veidošanu un ekonomiskās sadarbības sekmēšanu, puses kā būtiskus atzīmēja sagatavošanā esošos starpvalstu līgumus par dubulto neaplikšanu ar nodokļiem un gaisa satiksmi. Meksikas vēstniece piekrita, ka minētie līgumprojekti ļaus labāk izmantot un attīstīt tās iespējas, ko sniedz brīvās tirdzniecības līgums, kas noslēgts starp Eiropas Savienību un Meksiku.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Meksikas ekonomiskās sadarbības potenciāls vēl netiek izmantots pilnībā, tomēr jau tagad ir vairāki sekmīgas sadarbības piemēri. Viens no redzamākajiem ir Meksikas būvniecības materiālu ražošanas kompānijas “Cemex” darbība Latvijā. ““Cemex” veikusi ievērojamas investīcijas rūpnīcā Brocēnos, nodrošina daudzas darbavietas, tādējādi sniedzot ieguldījumu visa Kurzemes reģiona attīstībā,” uzsvēra A.Klementjevs. Abu valstu ekonomiskos, politiskos un kultūras sakarus nākotnē varētu veicināt iespējamā tiešās aviosatiksmes uzsākšana starp Mehiko un Rīgu, atzina Saeimas priekšsēdētājas biedrs.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!