• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Tanzānijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2011., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228866

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienlīdzīgiem darba apstākļiem Eiropas darba tirgū

Vēl šajā numurā

19.04.2011., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Tanzānijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs 12.aprīlī tikās ar Tanzānijas Apvienotās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Muhamedu Mvinji Hadži Mzali, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, A.Klementjevs vērsa uzmanību uz to, ka Latvijas un Tanzānijas diplomātiskās attiecības nodibinātas jau 1997.gadā, tomēr līdz šim tās nav bijušas aktīvas. Saeimas priekšsēdētājas biedrs akcentēja nepieciešamību izveidot atbilstošu līgumtiesisko bāzi, kas ļautu efektīvāk izmantot abu valstu ekonomiskās sadarbības sniegtās iespējas. Patlaban starp abām valstīm vēl nav noslēgts neviens divpusējs līgums.

Latvijas tirdzniecības bilance ar Tanzāniju ir pozitīva – Latvijas eksports uz šo Austrumāfrikas valsti 2010.gadā pārsniedzis septiņus miljonus eiro, bet imports bijis 30 tūkstoši eiro. Latvijas uzņēmēji uz Tanzāniju eksportējuši kviešus, elektriskās iekārtas un mehānismus.

Tikšanās laikā pārrunātas arī parlamentārās sadarbības iespējas. Tanzānija kā parlamentāra demokrātija būtu ieinteresēta sadarbības attīstīšanā ar Latvijas parlamentu, sarunā apliecināja vēstnieks.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!