• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministre: Par sadarbību ar "Māmiņu klubu" ģimenes politikas veidošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2011., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228444

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par diplomātiskā protokola normatīvo regulējumu

Vēl šajā numurā

08.04.2011., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministre:
Par sadarbību ar “Māmiņu klubu” ģimenes politikas veidošanā

Lai veicinātu izpratni un sekmīgu dialogu ar vecākiem, kā arī viņu viedokļu pārstāvjus iesaistītu būtisku lēmumu pieņemšanā nozarē, 7.aprīlī labklājības ministre Ilona Jurševska tikšanās laikā ar “Māmiņu kluba” vadītāju Sandiju Salaku un redaktori Aleksandru Novaku vienojās par turpmāko sadarbību.

Sarunas laikā labklājības ministre “Māmiņu kluba” pārstāvēm sniedza savu redzējumu par ģimenes valsts politikas turpmāko attīstību. Uzklausot ministri, S.Salaka un A.Novaka pauda izpratni LM iniciatīvām un rosināja par šo jautājumu aktīvāk sniegt informāciju ģimenēm, kuras skars izmaiņas sociālajā politikā. “Māmiņu kluba” pārstāves uzsvēra, ka šobrīd vecākiem ir būtiski veidot sekmīgu dialogu ar politiķiem un uzlabot savstarpējās attiecības, pieņemot nozarē būtiskus lēmumus.

Tāpēc tikšanās laikā puses vienojās, ka aktuālie jautājumi ir skaidrojami ģimenēm, kurām rūp ne tikai finansiāls atbalsts, bet arī valsts attieksme. “Zināms, ka “Māmiņu klubā” ir iesaistījies vairāk nekā 50 tūkstoši māmiņu, kuras aktīvi interesējas par savām un bērnu atbalsta, veselības un nodarbinātības iespējām. Tāpēc ir būtiski tieši vidē, kur viņas satiekas un pauž savu viedokli, veidot savstarpēju dialogu un skaidrot aktuālo situāciju, lai veicinātu vecākiem izpratni par valstī veidoto ģimenes un bērnu politiku,” norāda I.Jurševska.

Labklājības ministre un “Māmiņu kluba” pārstāves vienojās par kopīga e-žurnāla izveidi, kuru portāls www.maminuklubs.lv izstrādātu kopā ar LM, lai detalizēti vecākiem sniegtu ne tikai padziļinātu informāciju par aktuālo, bet arī atbildētu uz interesentu jautājumiem. Tāpat LM kopā ar “Māmiņu klubu” varētu veikt vecāku aptaujas, lai uzzinātu ģimeņu viedokli par izmaiņām sociālajā politikā.

Vienlaikus paredzēts, ka I.Jurševska un LM regulāri tiksies ar “Māmiņu klubu”, lai informētu par aktuālo sociālās politikas veidošanā, kā arī aicinās dažādās sanāksmēs līdzdarboties būtisku lēmumu pieņemšanā, tai skaitā arī par ģimenes valsts pabalsta reformu.

Liene Užule, ministres preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!