• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Norvēģijas militāro un ekonomisko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2011., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228443

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministre: Par sadarbību ar "Māmiņu klubu" ģimenes politikas veidošanā

Vēl šajā numurā

08.04.2011., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Norvēģijas militāro un ekonomisko sadarbību

7.aprīlī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis Oslo tikās ar Norvēģijas kolēģi Jūnasu Gāru-Stēri. Latvijas ārlietu ministrs ar gandarījumu novērtēja abu valstu plašo un daudzveidīgo sadarbību visos līmeņos, īpaši uzsverot starptautisko drošības spēku misiju Afganistānā un projektus, kuri Latvijā īstenoti Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas finanšu instrumenta ietvaros.

Ministrs uzsvēra, ka Latvijas interesēs ir mērķtiecīga sadarbība ar pārējām Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm un ciešāka reģionālā ekonomiskā integrācija. Labs pamats attiecību aktivizēšanai būs Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas divdesmitgades pasākumi, kas šogad notiks vairākās Baltijas valstu un Ziemeļvalstu pilsētās. Šā gada jūnijā arī Oslo notiks svinīga ceremonija par godu Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas divdesmitgadei.

Ārlietu ministrs norādīja, ka Latvijas attīstībai būtiski ir projekti, kas mūsu valstī tiek realizēti Norvēģijas finanšu instrumenta un EEZ finanšu instrumenta ietvaros. Ministrs pauda Latvijas apņēmību tikpat veiksmīgi turpināt sadarbību arī nākamajā finanšu periodā, par kuru saprašanās memorandu plānots parakstīt 28.aprīlī Rīgā. 

Abi ministri augstu novērtēja Latvijas un Norvēģijas ilggadējo militāro sadarbību, kopīgo dalību NATO vadītajā Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) operācijā Afganistānā.

Ministri apmainījās viedokļiem par situācijas attīstību Krievijā, Baltkrievijā, kā arī pārrunāja citas ārpolitikas aktualitātes.

Tiekoties ar Norvēģijas valsts sabiedrības “Inovāciju Norvēģija” ekspertiem, ministrs iepazinās ar Norvēģijas pieredzi inovatīvas uzņēmējdarbības veicināšanas un ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas jautājumos.

Ģ.V.Kristovskis apaļā galda diskusijā tikās arī ar Latvijas un Norvēģijas uzņēmējiem. Ministrs aicināja klātesošos banku, apdrošināšanas, IT, nekustamā īpašuma un citu nozaru uzņēmējus aktivizēt un padziļināt ekonomisko sadarbību.

Vizītes noslēgumā Ģ.V.Kristovskis viesojās Latvijas vēstniecībā, kur tikās ar Norvēģijas latviešu organizāciju vadītājiem un sabiedrības pārstāvjiem.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!