• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par starptautiskā atbalsta koordinēšanu Lībijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2011., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228029

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs: Parakstot sadarbības memorandu ar Rīgas domi

Vēl šajā numurā

31.03.2011., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par starptautiskā atbalsta koordinēšanu Lībijai

29.martā ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis piedalījās starptautiskā konferencē Londonā, lai kopā ar vairāk nekā 40 valstu un organizāciju pārstāvjiem diskutētu par situācijas attīstību Lībijā un starptautiskās sabiedrības iesaisti Lībijas krīzes risināšanā. Ārlietu ministrs norādīja, ka šī konference ir svarīgs instruments, lai tiktu cieši koordinēta starptautisko spēlētāju iesaiste. “Katrai no organizācijām ir vairāki instrumenti, ko izmantot krīzes risināšanai, un svarīgi ir nodrošināt, lai tie viens otru papildinātu,” uzsvēra ministrs, piebilstot, ka būtiska ir reģiona valstu iesaiste, tostarp Arābu valstu līgas un Āfrikas Savienības aktīva dalība un atbalsts.

Konferences mērķis bija stiprināt un koordinēt starptautiskās sabiedrības iesaisti ANO Drošības padomes rezolūciju nr.1970 un 1973 ieviešanā, lai nodrošinātu Lībijas civiliedzīvotāju aizsardzību pret vardarbību un Kadāfi režīma armijas uzbrukumiem.

Tās uzdevums bija saskaņot starptautiskās sabiedrības kopīgu viedokli par to, kā politiskiem līdzekļiem nodrošināt sarežģītās situācijas Lībijā atrisināšanu. Tāpat atkārtoti uzsvērta humānās palīdzības nepieciešamība Lībijai, īpaši bēgļiem Lībijas robežrajonos, kā arī diskutēts par visaptverošu politisku ietvaru starptautiskās iesaistes koordinēšanai, kas radītu apstākļus un dotu iespēju Lībijas iedzīvotājiem pašiem lemt par savas valsts nākotni.

Starptautiskā sabiedrība ir demonstrējusi spēju ātri reaģēt kritiskā situācijā. Pēc ilgām debatēm NATO ietvaros šonedēļ panākta vienošanās, ka alianse uzņemsies vadību par ANO Drošības padomes rezolūcijas nr.1973 ieviešanu, nodrošinot ieroču embargo un lidojumu aizlieguma zonu, kā arī civiliedzīvotāju aizsardzību.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!