• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrs: Parakstot sadarbības memorandu ar Rīgas domi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2011., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228030

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par sadarbību ar kultūras ministri radošo industriju attīstībā

Vēl šajā numurā

31.03.2011., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrs: Parakstot sadarbības memorandu ar Rīgas domi

Lai efektīvi risinātu transporta nozares jautājumus, Satiksmes ministrija un Rīgas dome 30.martā parakstīja sadarbības memorandu. Tā mērķis ir nodrošināt ministrijas un Rīgas pilsētas savstarpēji koordinētas un ilgtspējīgas transporta nozares plānošanu un īstenošanu, kas veicina vienotas satiksmes sistēmas attīstību.

Sadarbības memorandu parakstīja satiksmes ministrs Uldis Augulis un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

“Rīga ir nozīmīgākais valsts transporta mezgls, tāpēc ir sevišķi svarīgi, lai galvaspilsētas iespējas, transporta infrastruktūra un iestrādes, piemēram, pasažieru pārvadājumos, tiktu integrētas vienotā Latvijas transporta sistēmā,” par parakstītā memoranda nozīmību sacīja satiksmes ministrs, uzsverot, ka ministrijas un Rīgas pašvaldības cieša sadarbība ir svarīgs solis vienota satiksmes tīkla izveidē visā valstī. “Esmu gandarīts, ka ir pretimnākšana no galvaspilsētas domes puses. Un šodien parakstītais sadarbības memorands to pierāda, paverot plašākas sadarbības iespējas arī citu ministrijas pārziņā esošu jautājumu risināšanā,” norādīja U.Augulis.

“Kā Latvijas lielākās pašvaldības vadītājs es augsti vērtēju sadarbību ar Satiksmes ministriju. Realizējot vērienīgus, stratēģiski nozīmīgus infrastruktūras projektus, tā ir īpaši svarīga. Pašvaldība ir tā, kas strādā saskaņā ar ministriju izstrādātajiem normatīvajiem aktiem un darba gaitā noskaidro, kādas izmaiņas būtu nepieciešamas,” uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs.

Parakstot sadarbības memorandu, puses apņēmās veicināt Rīgas un Pierīgas vienotas satiksmes sistēmas izveidi, teritoriju sasniedzamību un perspektīvo mobilitātes prasību apmierināšanu. Tiks sekmēta arī nozares attīstībai paredzēto Eiropas Savienības fondu finansējuma apguve dažādu projektu īstenošanai. Nepieciešamības gadījumā tiks iniciētas arī izmaiņas tiesību aktos.

Satiksmes ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!