• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par pārdotāko zāļu statistikas publiskošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2011., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227769

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par bērnu reģistrāciju pirmsskolas izglītības iestādēs

Vēl šajā numurā

25.03.2011., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par pārdotāko zāļu statistikas publiskošanu

Lai sabiedrība gūtu priekšstatu par reālo ikmēneša zāļu patēriņu, tajā skaitā pārdotākajām zālēm Latvijā, Zāļu valsts aģentūra apkopojusi un turpmāk katru mēnesi publiskos lieltirgotavu iesniegtos statistikas datus.

Attiecīgās izmaiņas ieviestas pēc veiktajiem grozījumiem Ministru kabineta noteikumos Nr.416 "Zāļu izplatīšanas un kvalitātes kontroles noteikumi", kas nosaka, ka zāļu lieltirgotavām ar 2011.gadu katru mēnesi jāiesniedz Zāļu valsts aģentūrai dati par zāļu realizāciju, iekļaujot arī datus par zāļu realizāciju ārpus Latvijas.

Ņemot vērā, ka Veselības ministrijas uzsāktā politika paredz vairākus pasākumus racionāla, izmaksu efektīva un caurskatāma zāļu patēriņa veicināšanai, publiskotā informācija ir viens no veidiem, kā dot iespēju regulāri sekot līdzi izplatītajam zāļu apjomam un noteiktu medikamentu proporcijai zāļu tirgū gan pēc to oriģinālā nosaukuma, gan aktīvās vielas.

Janvārī lieltirgotavas Latvijā realizējušas zāles par 17,75 miljoniem latu (ieskaitot PVN), bet ārpus Latvijas – par 6,67 miljoniem latu.

Vidējā lieltirgotavas cena par vienu iepakojumu janvārī bijusi 4,42 lati ar PVN, kas ir par 0,06 latiem mazāk nekā 2010.gadā.

 

Oskars Šneiders, VesM preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!