• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par bērnu reģistrāciju pirmsskolas izglītības iestādēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2011., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227770

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 22.martā

Vēl šajā numurā

25.03.2011., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par bērnu reģistrāciju pirmsskolas izglītības iestādēs

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina Rīgas pilsētas domi pārskatīt saistošos noteikumus, kuri nosaka kārtību, kādā reģistrē, uzņem un atskaita pirmsskolas vecuma bērnus Rīgas pilsētas pašvaldības finansētajās pirmsskolas izglītības grupās privātajās izglītības iestādēs, nodrošinot to atbilstību tiesību normām.

Tāpat Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija aicina vienkāršot procedūras bērnu reģistrācijas veikšanai un pašvaldības finansētu vietu veidošanai privātās pirmsskolas izglītības iestādēs.

VARAM domei lūdz pārskatīt kārtību, kā tiek noteiktas privātās izglītības iestādes, kuras sniedz pirmsskolas izglītības pakalpojumus pašvaldības finansētajās grupās, un precizēt procedūras, kuras vecākiem un pilnvarotajām personām vairākkārtēji uzliek pienākumus saistībā ar bērna reģistrāciju pirmsskolas izglītības ieguvei.

Arī pašvaldības noteiktais regulējums, kas paredz, ka privātās izglītības iestādēs, kuras potenciāli nodrošinās pirmsskolas izglītības pakalpojumus, izmantojot pašvaldības finansējumu, varēs sniegt pakalpojumus, tikai veidojot atsevišķas pašvaldības finansētas grupas, domei vēlreiz jāizvērtē.

VARAM uzskata, ka šāds regulējums nepamatoti ierobežo vecāku vai to pilnvaroto personu tiesības saņemt likumā noteiktos pirmsskolas izglītības pakalpojumus bērna dzīvesvietai tuvākajā izglītības iestādē un uzliek papildu finanšu un administratīvo slogu privātām pirmsskolas izglītības iestādēm.

Precizējumi saistošajos noteikumos nepieciešami, lai tie atbilstu vecāku, kuru bērniem pašvaldība šobrīd nenodrošina pirmsskolas izglītības pakalpojumus, interesēm.

Saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām" Rīgas pilsētas domei saistošie noteikumi jāprecizē atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinumā norādītajam.

Ja dome nepiekrīt atzinumam, jautājums par saistošajiem noteikumiem jāskata domes sēdē un domei savā lēmumā jāsniedz atbilstošs pamatojums.

 

Ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!