• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrija: Par Latvijas prasību apmierināšanu emisijas kvotu lietā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2011., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227768

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par pārdotāko zāļu statistikas publiskošanu

Vēl šajā numurā

25.03.2011., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrija: Par Latvijas prasību apmierināšanu emisijas kvotu lietā

22.martā Vispārējā tiesa pasludināja spriedumu lietā, kurā Latvija bija cēlusi prasību atcelt Eiropas Komisijas (Komisija) lēmumu, ar kuru tika apstiprināts Latvijas emisijas kvotu valsts sadales plāns laikposmam no 2008. līdz 2012.gadam.

Kā pamatojumu prasībai Latvija norādīja četrus pamatus: pirmkārt, Komisijas pilnvaru pārkāpumu enerģētikas politikas jomā, otrkārt, "nediskriminācijas principa" pārkāpumu, treškārt, no ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām Kioto protokola izrietošo saistību neievērošanu un, ceturtkārt, Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas 2003/87/EK, ar kuru nosaka sistēmu siltumnīcas efektu izraisošo gāzu emisijas kvotu tirdzniecībai Kopienā un groza Padomes Direktīvu 96/61/EK, 9.panta 3.punktā paredzētā trīs mēnešu termiņa neievērošanu.

Vispārējā tiesa apmierināja Latvijas prasību un nolēma atcelt minēto Komisijas lēmumu, atzīstot, ka Komisija nav ievērojusi direktīvā paredzēto trīs mēnešu termiņu emisijas kvotu valsts sadales plāna noraidīšanai.

Atceļot Komisijas lēmumu šā procesuālā pārkāpuma dēļ, Vispārējā tiesa atzinusi, ka tādējādi nav jāvērtē pārējie Latvijas argumenti.

Vispārējās tiesas spriedums divu mēnešu laikā var tikt pārsūdzēts Eiropas Savienības Tiesā.

Latvija ir gandarīta par šādu Vispārējās tiesas lēmumu, jo nekad nav atbalstījusi Komisijas pieņemto lēmumu par emisijas kvotu sadali Latvijai. Pašlaik Latvija vērtē šā lēmuma juridiskos aspektus un atturēsies izteikt detalizētāku vērtējumu un veikt tālākas darbības, jo Komisijai ir tiesības šo tiesas lēmumu pārsūdzēt divu mēnešu laikā.

 

Ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!