• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par dabu kā stratēģisko Latvijas tūrisma produktu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2011., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227584

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Par Latvijas atsevišķo viedokli ES lauksaimniecības politikā

Vēl šajā numurā

23.03.2011., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par dabu kā stratēģisko Latvijas tūrisma produktu

Dabas resursi ir viens no stratēģiskajiem Latvijas tūrisma produktiem, taču tie tūrisma attīstībā ir jāizmanto pārdomāti un ilgtspējīgi, atklājot Baltijas dabas tūrisma konferenci, 22.martā pauda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis. Šis pasākums ir nozīmīgs gan Latvijas, gan starptautiskā kontekstā, tā kā pirmo reizi pie viena galda pulcēsies dabas aizsardzības un tūrisma speciālisti, kas vietējā un Eiropas līmenī nodarbojas ar dabas vērtību saglabāšanu un tūrisma attīstību, lai dalītos pieredzē un sasniegtajos rezultātos, mācītos un strādātu pie jaunu sadarbības modeļu veidošanas.

Dabas tūrisms kļūst arvien pieprasītāks, un īpaši ārvalstu tūristi novērtē Latvijas salīdzinoši maz skarto dabu un daudzveidīgo ainavu. "Viens no Latvijas stratēģiskajiem tūrisma produktiem ir tieši ainaviski bagātā un daudzveidīgā daba, kas pagaidām netiek pilnvērtīgi izmantota kā resurss. Tāpēc īpaši svarīgi ir attīstīt šā resursa ilgtspējīgu un racionālu izmantošanu," uzrunā konferences atklāšanā pauda ministrs.

Būtiska nozīme dabas vērtību saglabāšanā ir sabiedrības izglītošanai un nozīmīga loma tajā ir dabas tūrismam – jo izglītotāks un zinošāks par dabas vērtībām būs cilvēks, jo lielāka būs izpratne par nepieciešamību tās sargāt.

Baltijas dabas tūrisma konferenci rīko asociācija "Lauku ceļotājs", un tā starptautiskā līmenī aicina kopā dabas aizsardzības un tūrisma profesionāļus. Šī ir pirmā reize, kad Latvijā tiksies abu sektoru pārstāvji, kas vietējā un Eiropas mērogā nodarbojas ar dabas vērtību saglabāšanu un tūrisma attīstību.

 

Maija Pētermane, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!