• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par afgāņu centieniem uzņemties atbildību par savu drošību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2011., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227583

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par dabu kā stratēģisko Latvijas tūrisma produktu

Vēl šajā numurā

23.03.2011., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par afgāņu centieniem uzņemties atbildību par savu drošību

Afganistānas prezidents Hamids Karzajs 22.martā paziņoja par atbildības par drošību nodošanas uzsākšanu trijās Afganistānas provincēs un četrās pilsētās. Tas liecina, ka Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) misija ieiet jaunā fāzē. Kopējās Afganistānas un NATO Pārejas padomes (Joint Afghan NATO Inteqal Board) rekomendācijas un H.Karzaja paziņojums ir saskaņā ar Lisabonas samitā nolemto, un ar to sākas pārejas process.

Pakāpeniski līdz 2014.gada beigām afgāņi uzņemtos atbildību par drošību visā Afganistānā, savukārt ISAF arvien lielāku uzsvaru liktu uz atbalstu afgāņu spēju stiprināšanai.

Afganistānas prezidenta paziņojums pierāda arī to, ka NATO stratēģija Afganistānā ir rezultatīva. Lai nodrošinātu progresu un pārejas neatgriezeniskumu, svarīgi turpināt sniegt atbalstu Afganistānas institūcijām, īpaši drošības jomā, ko apliecina arī vienošanās par NATO ilgtermiņa partnerību ar Afganistānas valdību. Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis pauda gandarījumu par progresu, kas ļauj uzsākt atbildības par drošību nodošanu, un apliecina, ka Latvijas ieguldījums Afganistānas spēju veidošanā ir nozīmīgs un jāturpina.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!