• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Par Latvijas atsevišķo viedokli ES lauksaimniecības politikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2011., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227585

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.03.2011., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Par Latvijas atsevišķo viedokli ES lauksaimniecības politikā

17.martā Briselē pēc ļoti saspringtām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu lauksaimniecības ministru diskusijām Latvija balsojumā neatbalstīja ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes secinājumus par Kopējo lauksaimniecības politiku (KLP) plānošanas periodam no 2013. līdz 2020.gadam, jo tie neparedz skaidru vienošanos, ka nākotnes tiešo maksājumu sistēma būs taisnīga un godīga pret visiem ES dalībvalstu lauksaimniekiem.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē atkārtoti uzsvēra, ka Latvijai vissvarīgākais jautājums KLP reformā ir tiešo maksājumu sistēmas pārskatīšana, lai pēc 2013.gada tiktu nodrošināti godīgi un taisnīgi tiešo maksājumu līmeņi visā ES, tādējādi nodrošinot godīgus konkurences un saimniekošanas nosacījumus visu ES dalībvalstu lauksaimniekiem.

"Diemžēl izskatās, ka atsevišķas dalībvalstis ir tā aizrāvušās ar paslēpju spēlēšanu, ka joprojām nevēlas redzēt, kas notiek tām apkārt. Katrā ziņā mēs vienmēr esam uzsvēruši un turpināsim to darīt, ka Kopējās lauksaimniecības politikas tiešo maksājumu sistēmai, kā arī lauku attīstības politikas finansējuma sadalījumam starp dalībvalstīm ir jābūt taisnīgam, godīgam un balstītam uz objektīviem kritērijiem," norāda zemkopības ministrs J.Dūklavs.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!