• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija: Par cilvēku tirdzniecības novēršanā paveikto 2010.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2011., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227520

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija

Vēl šajā numurā

22.03.2011., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija: Par cilvēku tirdzniecības novēršanā paveikto 2010.gadā

Pagājušonedēļ Iekšlietu ministrijā notikušajā darba grupas "Programmas cilvēku tirdzniecības novēršanai 2009.–2013.gadam" īstenošanas koordinēšanas sanāksmē izvērtēta darba grupas darbības efektivitāte 2010.gadā.

Sanāksmes laikā ASV vēstniecības Konsulārās nodaļas vicekonsuls Kellijs Basbijs pateicās par līdzšinējo sadarbību un Latvijas kompetento institūciju un NVO atbalstu vēstniecības ziņojuma sagatavošanā iesniegšanai ASV Valsts departamentam ikgadējā publiskā ziņojuma par cilvēku tirdzniecības novēršanu sagatavošanai. K.Basbijs atzinīgi novērtēja Latvijas kompetento institūciju paveikto 2010.gadā un aicināja turpināt cilvēku tirdzniecības organizētāju kriminālvajāšanu, norādot, ka svarīgākais ir cilvēku tirdzniecības novēršana un palīdzības sniegšana cilvēku tirdzniecības upuriem.

K.Basbijs uzsvēra, ka ASV Valsts departamenta ziņojums ir tikai instruments, kas palīdz cīnīties ar cilvēku tirdzniecību un to novērst, kā arī veicina starpinstitūciju diskusijas jaunu problēmu un izaicinājumu atzīšanā un risinājumu meklēšanā.

Darba grupas locekļi pārrunāja līdzšinējo kompetento institūciju, pašvaldību un NVO sadarbību cilvēku tirdzniecības novēršanā un apkarošanā, kuras rezultāti ir atspoguļoti Iekšlietu ministrijas sagatavotajā informatīvajā ziņojumā "Par Programmas cilvēku tirdzniecības novēršanai 2009.–2013.gadam īstenošanas gaitu 2009.gadā un 2010.gadā".

Jautājumā par sociālā rehabilitācijas pakalpojuma pieejamību un kvalitāti cilvēku tirdzniecības upurim, darba grupa pārrunāja cilvēku tirdzniecības upuru veselības aprūpes jautājumus, kas saistīti ar medikamentozās ārstēšanas un medicīnisko manipulāciju nodrošināšanu.

Vienlaikus tika izdiskutēts jautājums par juridiskās palīdzības saņemšanas iespējām tiesvedības laikā, kas ilgst no trim līdz pieciem gadiem, cilvēku tirdzniecības upurim pēc valsts apmaksātās sešu mēnešu sociālās rehabilitācijas programmas. Darba grupas locekļi vienojās, ka biedrība "Patvērums "Drošā māja"" un Resursu centrs sievietēm "Marta" vērsīsies Tieslietu ministrijā un Labklājības ministrijā, lai runātu par iespējām nodrošināt valsts apmaksātu juridisko palīdzību cilvēku tirdzniecības upurim tiesvedības laikā pēc rehabilitācijas programmas.

Sanāksmes laikā tika aktualizēts jautājums par atbalsta rehabilitācijas programmas nepieciešamību prostitūcijā iesaistītajām personām.

Pārrunājot jautājumu par digitālajiem interneta bordeļiem, tika atzinīgi novērtēts Valsts policijas darbs sutenerisma apkarošanas jomā un Resursu centra sievietēm "Marta" aktivitāte sabiedrības uzmanības pievēršanai šai problēmai.

Tieslietu ministrija informēja par aprīlī gaidāmo Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas par cilvēku tirdzniecības novēršanu un apkarošanu un cietušo aizsardzību apstiprināšanu Tieslietu un iekšlietu ministru padomē. Šajā projektā ir ietvertas ne tikai krimināltiesību materiālās normas, bet arī procesuālās normas, kas vērstas uz cilvēku tirdzniecībā cietušo personu pastiprinātu aizsardzību, lielāku uzmanību pievēršot tieši cilvēku tirdzniecības upura un cietušā tiesībām. Tādējādi tiks harmonizētas visā ES no cilvēku tirdzniecības cietušo tiesības un tiks paredzēts, ka cilvēku tirdzniecībā cietušajiem bērniem ir tiesības saņemt bezmaksas juridisko palīdzību.

 

Ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!