• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasažieru pārvadājumu sakārtošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2011., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227481

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts enerģētikas politiku

Vēl šajā numurā

22.03.2011., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasažieru pārvadājumu sakārtošanu

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti 15.martā otrajam lasījumam atbalstīja grozījumus Autopārvadājumu likumā, paredzot sakārtot taksometru pakalpojumu sniegšanu un pasažieru autobusu pārvadājumus.

Atbildīgās komisijas atbalstītās likuma izmaiņas nosaka, ka taksometru vadītāji vairs nedrīkstēs uzņemt pasažierus, dodoties atpakaļceļā no citas pašvaldības teritorijas.

Šobrīd spēkā esošais likums pieļauj, ka, aizvedot pasažieri uz citu administratīvo teritoriju, atpakaļceļā var uzņemt pasažierus. Šī norma tiek plaši izmantota kā atruna, lai Rīgā faktiski strādātu vairāki simti taksometru, kas savu darbību reģistrējuši citās pašvaldībās. Tas tiek darīts, jo Rīgas pašvaldība taksometriem uzliek augstākas kvalitātes prasības, iepriekš komisijai skaidroja Satiksmes ministrijas pārstāvji.

Tāpat Saeimas komisijas atbalstītais likumprojekts paredz, ka no 2012.gada 1.februāra vieglā taksometra vadītājam, norēķinoties ar pasažieri, būs jāizsniedz kases čeks.

Deputāti arī atbalstīja grozījumus, kas palīdzēs ierobežot nelegālos autobusu pārvadājumus. Likumā plānots izslēgt pasažieru neregulāro pārvadājumu jēdzienu, to aizstājot ar pasažieru pārvadājumiem pēc pasūtījuma. Par pārvadājumiem pēc pasūtījuma tiks uzskatīti pārvadājumi, kas tiek veikti ar iepriekš nokomplektētu pasažieru grupu un noteiktu brauciena mērķi. Šādu pārvadājumu mērķis nevarēs būt sabiedriskā transporta pakalpojumi. Līdz 11.septembrim valdībai jāpieņem Ministru kabineta noteikumi, kas precīzi nosaka šādu pārvadājumu kārtību.

Lai novērstu taksometru pārvadājumiem piešķirto tiesību tālāku nodošanu, plānots, ka uzņēmums pārvadājumus varēs veikt tikai ar savā īpašumā esošiem taksometriem. Tikai atsevišķos Ministru kabineta noteiktos gadījumos pārvadājumus varēs veikt arī ar citu personu trans­portu.

Par likumprojektu "Grozījumi Autopārvadājumu likumā" otrajā un trešajā lasījumā vēl jālemj Saeimai.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!