• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parlamentāro kontaktu veicināšanas iespējām ar ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2011., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227479

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pasažieru pārvadājumu sakārtošanu

Vēl šajā numurā

22.03.2011., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parlamentāro kontaktu veicināšanas iespējām ar ASV

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 11.martā ar ASV ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Džūditu Gārberi pārrunāja abu valstu parlamentāro sadarbību, kā arī ārpolitiskās aktualitātes.

Puses akcentēja nepieciešamību veicināt jaunu kontaktu veidošanos starp abu valstu parlamentāriešiem. Līdz ar nesen notikušajām Latvijas un ASV parlamentu vēlēšanām būtiski mainījies parlamentu sastāvs, tādēļ Saeimas deputātu un Kongresa pārstāvju kontaktu veidošana patlaban ir īpaši veicināma.

Vēstniece pauda gandarījumu, ka 9.martā viņai bija iespēja tikties ar Saeimas Eiropas lietu komisijas deputātiem, lai pārrunātu ASV un Eiropas Savienības (ES) politiskās un ekonomiskās attiecības, ņemot vērā, ka ES ir nozīmīgākais ASV partneris.

Atsaucoties uz S.Āboltiņas 18.novembra Saeimas svinīgās sēdes uzrunā paustajām priekšsēdētājas prioritātēm, vēstniece izteica ieinteresētību veidot ciešāku sadarbību atvērta parlamenta idejas ieviešanā.

“Tā ir viena no manām prioritātēmveicināt Saeimas atvērtību sabiedrībai un parlamenta pieņemto lēmumu skaidrošanu, kā arī jaunā kvalitātē pacelt sadarbību ar nevalstiskajiem partneriem,“ apliecināja Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa arī darīja zināmu, ka, atsau­coties Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites un Somijas prezidentes Tarjas Halonenas uzaicinājumam, šā gada jūnija beigās piedalīsies pasaules sieviešu līderu konferencē. Pasaules sieviešu līderu padomes rīkotā konference 30.jūnijā notiks Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, un tajā iecerēts diskutēt par sieviešu lomu pasau­les politikā.

Sarunas gaitā Dž.Gārbere pateicās par Saeimas atbalstu Latvijas karavīru līdzdalībai NATO vadītajā miera uzturēšanas misijā Afganistānā. Vēstniece arī pauda gandarījumu par Ziemeļu transporta koridora sekmīgo darbību, pa kuru cauri Latvijai uz Afganistānu tiek vestas nemilitārās kravas. Latvijas uzņēmumi var piedāvāt konkurētspējīgas preces Afganistānā dienošo karavīru apgādei, uzsvēra Dž.Gārbere.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!