• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrs: Ar vēstnieci ES pārrunājot transporta jomas lietas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2011., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226388

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot Latvijas jauniešus "EuroSkills 2010" laureātus

Vēl šajā numurā

25.02.2011., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrs: Ar vēstnieci ES pārrunājot transporta jomas lietas

24.februārī satiksmes ministrs Uldis Augulis tikās ar Latvijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci, pastāvīgo pārstāvi Eiropas Savienībā Ilzi Juhansoni, lai pārrunātu Latvijas transporta nozarei būtiskākos jautājumus.

I.Juhansone no marta sāk darbu Briselē, tāpēc tikšanās bija būtiska savlaicīgai Satiksmes ministrijas prioritāšu iezīmēšanai.

Kā vienu no svarīgākajiem uzdevumiem ministrs minēja nepieciešamību kopīgi aktīvi iesaistīties Transeiropas tīkla (TEN-T) metodoloģijas pārskatīšanā, lai metodoloģijā tiktu ņemts vērā ne tikai iedzīvotāju un infrastruktūras noslogojums, bet arī izvērtētas kravu un pasažieru plūsmas.

TEN-T politikas pārskatīšana pašlaik ir viens no galvenajiem transporta nozares jautājumiem ES līmenī. Kopumā Latvija ir atbalstījusi divlīmeņu plānošanas pieeju – visaptverošais tīkls un pamattīkls. Tāpēc tagad, kad notiek aktīvs darbs gan ekspertu, gan ministru līmenī, lai dalībvalstu transporta savienojumi tiktu attēloti attiecīgajās TEN-T kartēs, ir būtiski paust savu nostāju.

Tāpat ministrs uzsvēra nepieciešamību saglabāt speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) arī pēc 2017.gada. U.Augulis atgādināja arī par 24.janvārī notikušo tikšanos Briselē ar Eiropas Komisijas konkurences komisāru Hoakinu Almunju, kad ministrs aktualizēja jautājumu par Latvijai svarīgu investīcijas projektu gauso virzību un saskaņošanas gaitu Eiropas Komisijā. Viņš aicināja arī vēstnieci pievērst uzmanību šim jautājumam, kas joprojām ir aktuāls.

Saruna notika konstruktīvā gaisotnē, pusēm pārrunājot galvenos jautājumus, kas šobrīd ir aktuāli ES kontekstā. Vēstniece uzsvēra, ka līdz šim viņai ir bijusi ļoti laba sadarbība ar Satiksmes ministriju un arī turpmāk viņa gaida ministrijas iniciatīvu, aktualizējot jautājumus un nosakot stratēģiskos virzienus, kam nepieciešams atbalsts Briselē.

Ināra Pomere, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!