• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Kopējās lauksaimniecības politikas nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2010., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222812

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Lielo investīciju padomes sēdē

Vēl šajā numurā

15.12.2010., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Kopējās lauksaimniecības politikas nākotni

13.decembrī Briselē Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Armands Krauze atkārtoti uzsvēra Latvijas un vairāku citu ES dalībvalstu nostāju, ka Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) reformas rezultātam ir jābūt vienlīdzīgiem un godīgiem tiešajiem maksājumiem lauksaimniekiem pēc 2013.gada.

“Lauksaimniecības politika būtu jānodrošina ar “drošības tīkla” pasākumiem tirgus traucējumu gadījumos. Latvija uzskata, ka lauku sabiedriskās infrastruktūras, lauku ekonomikas un uzņēmējdarbības ilgtspējīgai attīstībai kopējai lauksaimniecības politikai pēc 2013.gada jāparedz pietiekams finansējums lauku attīstības politikas ietvaros, īpaši atbalstot ES konverģences reģionus ar mērķi veicināt lauku ekonomikas ilgtspējīgu attīstību un tādējādi nodrošinot mazāk attīstīto ES lauku teritoriju izaugsmi un atšķirību izlīdzināšanos. Bez vienlīdzīgiem maksājumiem visā ES Latvija nevar atbalstīt ideju par tiešo maksājumu “apzaļumošanu”, jo tas lauksaimniekiem uzliktu neadekvāti sarežģītu un smagu slogu un izskatās pēc slēptas vēlmes piemeklēt argumentus esošās nevienlīdzības saglabāšanai,” uzsvēra A.Krauze.

Latvijas, Igaunijas, Kipras, Lietuvas, Polijas, Rumānijas un Zviedrijas pārstāvji vienojās par kopīgu viedokli, ka KLP tiešo maksājumu sistēma jāreformē tā, lai pēc 2013.gada tiešie maksājumi visu ES dalībvalstu lauksaimniekiem tiktu aprēķināti saskaņā ar objektīviem un godīgiem kritērijiem.

Ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!