• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām Latvijas Lauku attīstības programmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2010., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222809

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par Kopējās lauksaimniecības politikas nākotni

Vēl šajā numurā

15.12.2010., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaiņām Latvijas Lauku attīstības programmā

Latvijas Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam Uzraudzības komitejas sēdē panākta vienošanās par divu jaunu atbalsta pasākumu ieviešanu. Pirmajā pasākumā “Pārtikas kvalitātes shēmas” atbalsts paredzēts lauksaimniecības produktu ražotājiem, kuri piedalās pārtikas kvalitātes shēmās. Maksimālais atbalsta apjoms vienam atbalsta saņēmējam ir 3000 eiro. Kopumā pasākumam tiks novirzīts 1,2 miljonu latu finansējums.

Otrā pasākuma “Sadarbība jaunu lauksaimniecības un pārtikas nozares, kā arī mežsaimniecības nozares produktu, procesu un tehnoloģiju izstrādē” mērķis ir veicināt ražotāju sadarbību jaunu procesu attīstīšanā, kā arī atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādei, lai uzlabotu lauksaimniecības produkcijas ražošanas izejmateriāla kvalitāti. Pasākuma atbalstam novirzīts 0,55 miljonu latu finansējums.

Uzraudzības komitejas sanāksmē arī pieņemti lēmumi par būtiskām izmaiņām jau esošos Latvijas Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam atbalsta pasākumos. Proti, turpmāk tiks veikta pasākuma “Agrovides maksājumi” apakšpasākumā “Bioloģiskās daudzveidības uzturēšana zālājos” bioloģiski vērtīgo zālāju sagrupēšana atbilstoši to apsaimniekošanas apstākļiem un attiecīgi atbalsta maksājuma diferencēšana trīs atbalsta likmēs.

Tiks veikta arī atbalsta saņēmēju loka paplašināšana pasākumā “Mežsaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana un preventīvu pasākumu ieviešana”, sniedzot atbalstu arī meža īpašniekiem un tiesiskiem valdītājiem.

Savukārt LEADER aktivitātēs paredzēts sniegt atbalstu aktivitātēm, kas veicina pirmās ass pasākumu “Lauku saimniecību modernizācija” un “Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana” mērķu sasniegšanu, t.i., atbalsts lauksaimniecības produktu ražošanai un pārstrādei. Atbalsta apmērs – līdz 20 000 latu.

Tāpat Uzraudzības komiteja veica grozījumus projektu atlases kritērijos pasākumā “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai”, prioritāri pasākumā atbalstot uzņēmumus, kuri nodarbojas ar ražošanu, kuri rada vai attīsta vienīgo uzņēmumu, kuru juridiskā vai deklarētā adrese sakrīt ar projekta realizācijas vietu, kā arī uzņēmumus, kuriem ir finanšu resursi projektu īstenošanai.

Papildus saskaņā ar Uzraudzības komitejas lēmumu reģionos, kur ir zema finanšu līdzekļu apguve pasākumā “Lauku saimniecību modernizācija”, tiks atjaunota pieteikšanās pasākumiem “Atbalsts jauniem lauksaimniekiem” un “Atbalsts daļēji naturālo saimniecību pārstrukturizēšanai”. Šos pasākumus paredzēts ieviest ar stingrākiem nosacījumiem, tādējādi nodrošinot, ka atbalsts sasniedz saimniecības, kurās notiek reāla lauksaimnieciskās produkcijas ražošana vai jaunajam lauksaimniekam ir praktiska darba pieredze lauksaimniecības sektorā un jaunizveidotā vai pārņemtā saimniecība ir vienīgā darbavieta. Kopumā pasākumiem novirzīts vairāk nekā septiņu miljonu latu finansējums.

Zemkopības ministrija nākamā gada sākumā grozījumus Latvijas Lauku attīstības programmā 2007.–2013.gadam plāno iesniegt izskatīšanai Eiropas Komisijā. Grozījumi stāsies spēkā pēc to saskaņošanas ar Eiropas Komisiju.

Ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!