• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrs: Par sadarbību ar Latvijas Studentu apvienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2010., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222323

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministre: Uzturoties darba vizītē Igaunijā

Vēl šajā numurā

07.12.2010., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrs: Par sadarbību ar Latvijas Studentu apvienību

2.decembrī izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks tikās ar Latvijas Studentu apvienības (LSA) vadību un pārrunāja aktualitātes augstākajā izglītībā, īpaši saistībā ar 2011.gada valsts budžeta projektu, kā arī vienojās par turpmāko sadarbību.

Runājot par nākamā gada budžeta projektu, ministrs uzsvēra, ka, viņaprāt, pietiekami labi izdevies aizstāvēt augstāko izglītību un ka konsolidācija veikta tā, lai ievērotu gan jomas kopumā, gan īpaši studentu intereses. R.Broks informēja, ka augstākajai izglītībai 2011.gadā plānots apmēram 42 miljonu latu finansējums; savukārt no kopējā 1,3 miljonu latu konsolidācijas apjoma augstākajā izglītībā lielākā daļa – 1 miljons latu – tiek samazināts, ievērojot valsts galvoto studiju un studējošo kredītu procentu likmes samazināšanos (no 4–5% uz apmēram 3%).

LSA atzina, ka konsolidācijas pasākumi augstākajā izglītībā kopumā ievēro studentu intereses. Savukārt ministrs piebilda, ka 1.decembrī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija, klātesot Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībai, tika iepazīstināta ar IZM veiktajiem darbiem, lai nodrošinātu valdības apstiprināto četru miljonu latu konsolidāciju IZM pārziņā esošajās jomās.

Arī deputāti kopumā atzinīgi novērtēja veidu un pieeju, kā IZM nodrošinājusi valdības lēmuma izpildi par konsolidāciju.

LSA interesējās par turpmāko Augstākās izglītības likumprojekta virzību. Ministrs apstiprināja, ka tā ir būtiska lieta un vienlaikus – laikietilpīgs process. Tādēļ šobrīd viens no iespējamajiem variantiem būtu iestrādāt aktuālākos jautājumus Augstskolu likumā, piemēram, par kopīgu studiju programmu veidošanu, turpinot darbu pie Augstākās izglītības likumprojekta, jo pats likumprojekts ir apjomīgs.

Tikšanās noslēgumā ministrs un LSA vienojās par turpmāko sadarbību, lai ar zināmu regularitāti klātienē un tieši pārrunātu studentiem aktuālus jautājumus. R.Broks rosināja jau nākamajā tikšanās reizē uzklausīt LSA viedokli par studentu noslodzi studiju procesā.

Agnese Korbe, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!