• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministre: Uzturoties darba vizītē Igaunijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2010., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222322

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Japānas sadarbību

Vēl šajā numurā

07.12.2010., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministre: Uzturoties darba vizītē Igaunijā

3.decembrī kultūras ministre Sarmīte Ēlerte devās divu dienu darba vizītē uz Igauniju. Vizītes laikā viņa tikās ar valsts amatpersonām, kuras ir atbildīgas par audiovizuālās politikas, kā arī integrācijas jautājumiem. Pēc tikšanās ar Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieci starptautiskās sadarbības un kultūras daudzveidības jautājumos Anni Lī Reimā panākta vienošanās turpmāk vismaz reizi gadā pārrunāt valstu sasniegto sabiedrības integrācijas jautājumos, kā arī izskatīt iespēju rīkot kopīgus pasākumus sabiedrības integrācijas stiprināšanai, jo tieši Kultūras ministrija Igaunijā ir atbildīga par integrācijas politikas veidošanu. “Mūsu valstu integrācijas problēmas ir līdzīgas, tāpēc cieša sadarbība šajos jautājumos veicinātu sabiedrības integrācijas efektivitāti,” uzskata S.Ēlerte.

4.decembrī Tallinā Baltijas valstu kultūras ministri vienojās turpmāko sadarbību īpaši veicināt vairākos virzienos – stiprināt kultūras un radošo industriju attīstību un sadarbību Baltijas reģiona līmenī, turpināt veiksmīgi sākto Baltijas kino sadarbības platformu, veidot kopīgo Baltijas kultūras informācijas portālu, kā arī sadarboties Eiropas nozīmes mantojuma atpazīstamības zīmola – Eiropas Mantojuma zīmes – ietvaros.

Igaunijas kultūras ministre Laine Jēnesa kopīgās tikšanās laikā norādīja, ka šādas sanāksmes ir nepieciešamas gan kopīgu Baltijas valstu aktualitāšu pārrunāšanai, piemēram, ikgadējā finansējuma piešķiršana kultūras nozarei, gan arī lai iepazīstinātu ar katras valsts prioritātēm kultūrā un dalītos pieredzē. Savukārt Lietuvas kultūras ministrs Arūns Gelūns uzsvēra nepieciešamību skatīt Baltijas valstis kā vienotu kultūras reģionu. Tikmēr Latvijas kultūras ministre Sarmīte Ēlerte pateicās par atsaucību viņas iniciatīvai pārrunāt triju valstu sasniegto kultūras un radošo industriju jomā un pārrunāt turpmākās attīstības iespējas.

Tikšanās laikā S.Ēlerte informēja Baltijas valstu ministrus par plānoto finansējumu kultūrai nākamajā gadā. Ņemot vērā, ka salīdzinājumā ar 2008.gadu šogad finansējums kultūrai ir par aptuveni 54% mazāks, ministre izteica cerību, ka nākamā gada finansējumu kultūras funkcijām nesamazinās. Ministri vienojās apmainīties ar informāciju kultūras budžeta ietvaros.

S.Ēlerte Baltijas kultūras ministrus arīdzan ielūdza nākamā gada augustā apmeklēt atklāšanas pasākumu rekonstruētajai Rīgas biržas ēkai, kur atradīsies Ārzemju mākslas muzeja ekspozīcija.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!