• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Japānas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2010., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222321

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līdzjūtību Izraēlas tautai sakarā ar meža ugunsgrēku

Vēl šajā numurā

07.12.2010., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Japānas sadarbību

2.decembrī pie kultūras ministres Sarmītes Ēlertes iepazīšanās vizītē ieradās Japānas vēstnieks Latvijā Takaši Osanai. Tās laikā amatpersonas pārrunāja nākamgad plānotos kultūras pasākumus saistībā ar divdesmitgadi, kopš atjaunotas diplomātiskās attiecības starp Latviju un Japānu.

Japānas vēstnieks informēja kultūras ministri par kultūras pasākumiem, kurus vēstniecība rīkos Latvijā saistībā ar diplomātisko attiecību atjaunošanu. S.Ēlerte apliecināja, ka Kultūras ministrija tās iespēju robežās iesaistīsies pasākumu atbalstīšanā, veicinot līdzšinējo veiksmīgo valstu sadarbību kultūras jomā. Tieši šobrīd Japānā ar vairāk nekā 15 vieskoncertiem uzstājas Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO). Abas puses bija vienisprātis, ka kultūras dialogs starp valstīm notiek ne tikai starp mākslas profesionāļiem, bet arī starp abu valstu iedzīvotājiem.

Šobrīd starp valstīm ir izveidojusies veiksmīga sadarbība kultūrā, kuru raksturo kontaktu daudzveidība. Japāņu mūziķi regulāri piedalās Latvijas kultūras dzīvē – Latvijā rīkotajos festivālos, uzstājoties individuāli vai muzicējot kopā ar sadarbības partneriem no Latvijas. Vairāki Latvijas kori ir viesojušies Japānā, atzinību ieguvis arī LNSO. 2005.gadā Tokijā tika nodibināta Japānas–Latvijas mūzikas asociācija, kas sākusi organizatorisku darbu kultūras projektu, diriģentu meistarklašu, nošu izdošanas, mūzikas popularizēšanas jomās abās valstīs.

2010.gada Dzejas dienas Latvijā noritēja Japānas zīmē. Latvijā viesojās trīs dzejnieces no Japānas – Mari Konno, Kjong Mi Parka un Joko Danno. Tāpat Japānas vēstniecība sadarbībā ar kinoteātri “K.Suns” un ar Japānas fonda atbalstu jau astoņas reizes sarīkojusi Japāņu filmu festivālu. Daudzi Latvijas muzeji eksponē japāņu mākslu sadarbībā ar Japānas fondu, Japānas vēstniecību.

Andris Saulītis, ministres padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!