• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par turpmāko sadarbību ar Augstākās izglītības padomi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2010., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221252

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: Par sadarbību ar Latvijas Pensionāru federāciju

Vēl šajā numurā

13.11.2010., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par turpmāko sadarbību ar Augstākās izglītības padomi

11.novembrī izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks piedalījās Augstākās izglītības padomes (AIP) sēdē, kuras laikā ministrs un AIP dalībnieki pauda kopīgu izpratni jautājumos, kas saistīti ar turpmāko sadarbību, ar nākamā gada valsts budžetu, kā arī ar citām augstākās izglītības attīstībai būtiskām lietām.

Augstākās izglītības padomes dalībnieki atzinīgi novērtēja ministra iniciatīvu, ar ko viņš aicināja AIP uz sadarbību 2011.gada valsts budžeta projekta veidošanā, jo īpaši pēc tam, kad būs zināmi jaunākie ar nākamā gada budžetu saistītie dati. Puses pauda pārliecību, ka šāda pieeja stiprinās esošos un sniegs papildu argumentus, lai nodrošinātu plašāku Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) nozaru interešu aizstāvību.

R.Broks uzsvēra, ka IZM pārziņā esošajām jomām, tajā skaitā augstākajai izglītībai, pēdējo divu gadu laikā līdzekļi ir samazināti par apmēram 50% un turpmāks samazinājums nav pieļaujams. Ministrs vēl piebilda, ka vasarā starp IZM un Finanšu ministriju saskaņotajā nākamā gada valsts budžeta projekta bāzē, salīdzinot ar šo gadu, izmaiņu nav.

R.Broks atzīmēja, ka valdība 2009.gada augustā apstiprināja pasākumu plānu reformām augstākajā izglītībā un zinātnē, kam turpmākajā sekmīgā šo jomu attīstībā ir būtiska loma un ko svarīgi ir uzsākt īstenot, tajā skaitā izvērtējot studiju programmas, pilnveidojot finansēšanas modeli u.c. Ministrs apliecināja, ka AIP ir nozīmīgs partneris plānā noteikto uzdevumu īstenošanā un ar to notiks intensīva sadarbība. Viņaprāt, īpaši svarīgi ir arī pēc iespējas ātrāk Saeimā pieņemt Augstākās izglītības likumprojektu.

Agnese Korbe, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!