• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Nacionālā sporta padome: Par atbalstāmajām sporta programmām un pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2010., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219109

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nodarbinātības valsts aģentūra: Par darba devējiem nepieciešamo speciālistu apmācīšanu

Vēl šajā numurā

06.10.2010., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Nacionālā sporta padome: Par atbalstāmajām sporta programmām un pasākumiem

Finanšu ministrijā (FM) 1.oktobrī notika finanšu ministra Einara Repšes vadītā Latvijas Nacionālās sporta padomes (LNSP) sēde, kurā tika izskatīti jautājumi par prioritāri atbalstāmajām programmām un pasākumiem Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) 2011.gada valsts budžeta programmā “Sports”, kā arī par sporta bāzes atbilstību nacionālās sporta bāzes statusam u.c.

Padome pieņēma zināšanai sniegto informāciju un aicināja IZM, izstrādājot priekšlikumu 2011.gada valsts budžeta programmas “Sports” finanšu līdzekļu sadalei, ņemt vērā Finanšu piešķiršanas sportam komisijas priekšlikumus par prioritāri atbalstāmajām programmām un pasākumiem.

Papildus padome lūdza FM sadarbībā ar IZM, izstrādājot nākamā gada budžeta likumprojektu, izvērtēt IZM priekšlikumu izslēgt no valsts budžeta programmas “Sports” apakšprogrammu “Valsts ilgtermiņa saistības sportā – Dotācija Latvijas Olimpiskajai komitejai – valsts galvoto aizdevumu atmaksai”, pārceļot to kā jaunu budžeta programmu. IZM uzsvēra, ka tas radītu skaidru priekšstatu par sportam paredzēto finansējuma apjomu.

LNSP, ievērojot Sporta likumu, kā arī ievērojot likumā “Par nacionālās sporta bāzes statusu” noteikto, nolēma pielīdzināt sporta federāciju izsniegtos apliecinājumus par sporta bāzes piemērotību pasaules un Eiropas čempionātu, kā arī to posmu, kausu izcīņas un kvalifikācijas sacensību rīkošanai un sniedza pozitīvu atzinumu nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanai 30 sporta bāzēm. Starp tām ir SIA “Sporta centrs “Mežaparks””, SIA “Bobsleja un kamaniņu trase “Sigulda””, SIA “Olimpiskais centrs “Ventspils”” sporta komplekss, Latvijas spīdveja stadions “Lokomotīve” Daugavpilī u.c. Izglītības un zinātnes ministrija pēc attiecīgo dokumentu sagatavošanas virzīs šo jautājumu izskatīšanai Ministru kabinetā.

Padome arī izskatīja un pieņēma zināšanai biedrības “Latvijas Motosporta federācija” sniegto informāciju par FIM Pasaules čempionāta spīdvejā Grand Prix norisi 2011.gada 1.–2.jūlijā Daugavpilī. LNSP nolēma uzdot biedrībai meklēt risinājumus sacensību organizēšanas tāmē iekļauto izdevumu pozīciju samazināšanai, kā arī līdz 1.novembrim iesniegt IZM informāciju par izdevumu tāmē iekļautajām pozīcijām, kurām ir nepieciešams līdzfinansējums no valsts budžeta.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!