• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nodarbinātības valsts aģentūra: Par darba devējiem nepieciešamo speciālistu apmācīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2010., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219110

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienests: Par kopīgo pieredzi cīņā ar nodokļu nemaksātājiem

Vēl šajā numurā

06.10.2010., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nodarbinātības valsts aģentūra: Par darba devējiem nepieciešamo speciālistu apmācīšanu

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus visā Latvijā izmantot iespēju apmācīt bezdarbniekus savam uzņēmumam nepieciešamajās profesijās. Tātad, ja kādam uzņēmumam vajadzīgs konkrēts speciālists, NVA šādu speciālistu pēc darba devēja pieprasījuma var sagatavot.

Lai darba devējs gūtu pārliecību par izvēlētā bezdarbnieka atbilstību uzņēmuma vajadzībām, darba devējam pirms apmācību sākuma jāpiedalās tam nepieciešamā speciālista atlasē un apmācību periodā jānodrošina prakses vieta, tādējādi aktīvi iesaistoties savu nākamo darbinieku sagatavošanā atbilstoši konkrētā uzņēmuma specifikai. Pēc apmācāmo bezdarbnieku atlases NVA slēdz ar darba devēju līgumu, kurā tiek noteikti pušu pienākumi, tiesības, atbildība un līguma izpildes kārtība.

NVA ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu projekta “Bezdarbnieku un darba meklētāju apmācība Latvijā 2” ietvaros īsteno profesionālo apmācību, pārkvalifikāciju vai kvalifikācijas paaugstināšanu pēc darba devēja pieprasījuma, piemēram, divpadsmit Rīgas reģionālajā filiālē reģistrētie bezdarbnieki apguva izglītības programmu “Ķīmisko procesu tehniķis” un tika nodrošināti ar darbu farmācijas kompānijā “Grindeks”, savukārt pieci NVA Tukuma filiālē reģistrētie bezdarbnieki pēc SIA “Komforts” pieprasījuma apguva izglītības programmu “Lokmetinātājs metināšanā ar volframa elektrodu” un strādā uzņēmumā.

Ja bezdarbnieks bez attaisnojoša iemesla pēc apmācības pabeigšanas netiek pieņemts darbā, darba devējam jāatmaksā NVA finanšu līdzekļus, kas izlietoti apmācības organizēšanai.

Lai organizētu bezdarbnieku apmācību pēc darba devēja pieprasījuma viņam aktuālajā specialitātē, NVA filiālē ir jāiesniedz rakstisks pieprasījums. 

Pieprasījumā jānorāda:

• fiziskās vai juridiskās personas nosaukums;

• kontaktinformācija;

• apmācības programma;

• iespējamais apmācības realizētājs (ja darba devējs vēlas, ka apmācība tiek organizēta konkrētā mācību iestādē);

• apmācāmo bezdarbnieku skaits;

• plānotā alga mēnesī vienam bezdarbniekam pēc apmācības pabeigšanas.

NVA Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!