• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Funkciju audita komisija: Par plānotajiem funkciju auditiem valsts pārvaldē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2010., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Nacionālā sporta padome: Par atbalstāmajām sporta programmām un pasākumiem

Vēl šajā numurā

06.10.2010., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Funkciju audita komisija: Par plānotajiem funkciju auditiem valsts pārvaldē

4.oktobrī notika Funkciju audita komisijas sēde, kurā diskutēja par 2011.gadā plānotajiem funkciju auditiem valsts pārvaldē.

Atbilstoši Valsts kontroles rekomendācijām funkciju auditu plāns paredz veikt auditu valsts pārvaldes institūcijās, kas veic valsts budžeta līdzekļu administrēšanu īpašās iestādēs – fondu administrācijās un citās iestādēs, piemēram, ministrijās, valsts aģentūrās, kuras papildus savai tiešai darbībai nodrošina fondu darbības administrēšanu vai pārvalda nodalītus budžeta līdzekļu kopumus – fondus.

Lai samazinātu administratīvos šķēršļus veselības un sociālās aprūpes pakalpojumu saņemšanā, funkciju auditu plānots veikt institūcijās, kas sniedz sociālās aprūpes un veselības aprūpes pakalpojumus, samazinot administratīvās prasības kontrolei un uzraudzībai.

Atbilstoši paveiktā funkciju audita par informācijas un komunikāciju tehnoloģiju pārvaldību rekomendācijām ir paredzēts veikt papildu padziļinātu auditu, lai samazinātu informācijas sistēmu skaitu, panāktu informācijas sistēmu konsolidāciju, samazinot informācijas sistēmu ieviešanas un uzturēšanas izmaksas. Šo auditu veiks iestādēs, kas nodrošina valsts informācijas sistēmu (t.sk. reģistru, datubāžu) darbību, piedāvājot starpnozaru risinājumus un izmaiņas institūciju biznesa procesos.

Funkciju audita komisija diskutēja par audita veikšanas nepieciešamību dokumentu arhivēšanas un uzglabāšanas jomā, lai atvieglotu dokumentu arhivēšanas un uzglabāšanas prasības komersantiem, samazinot to administratīvos izdevumus.

Funkciju audita komisija nolēma veikt auditu iestādēs, kas nodrošināja Nacionālā attīstības plāna 2007.–2013.gadam izstrādes procesu, lai izvērtētu ar Nacionālā attīstības plāna 2007.–2013.gadam saistīto budžeta programmu finansējuma apjomu, to izmaksu efektivitāti, kā arī Nacionālā attīstības plāna 2007.–2013.gadam prognožu pamatotību, mērķu sasniegšanu ietekmējošos faktorus, citus resursus un sasniegtos rezultātus. Funkciju audita rezultātā tiks izstrādātas rekomendācijas Nacionālā attīstības plāna 2014.–2020.gadam izstrādes procesam, optimālam institucionālā atbalsta nodrošinājumam, iesaistītajiem cilvēkresursiem un darba apjomam, ieviešanas un novērtēšanas mehānismam.

Funkciju audita komisija nolēma papildināt plānu ar jaunu tēmu par publisko personu darbības privāto tiesību jomā izvērtējumu.

Valsts pārvaldes funkciju auditu mērķis ir nodrošināt, lai lēmumi par valsts pārvaldes iestāžu un to izdevumu samazināšanu būtu pamatoti, ļaujot izvairīties no mehāniskas un procentuālas izdevumu samazināšanas. Audita uzdevumi ir izvērtēt institūcijām noteikto funkciju veikšanas lietderību, šo funkciju racionalitāti un efektivitāti, tāpat novērst funkciju pārklāšanos un dublēšanos un optimizēt valsts pārvaldes iestāžu struktūru un nodarbināto skaitu, palielinot produktivitāti.

Funkciju audita komisija ir izveidota, lai veicinātu labas pārvaldības principu ieviešanu valsts pārvaldē un uzlabotu valsts pārvaldes darbības efektivitāti, sniedzot atbalstu valdības lēmumu sagatavošanā un ieviešanā. Funkciju audita komisiju vada Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane. Komisijā darbojas vairāku ministriju valsts sekretāri, sociālie partneri un nevalstiskās organizācijas, Valsts prezidenta un Saeimas pārstāvji.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!