• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES atbalstu zvejniecības un akvakultūras attīstībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2010., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218624

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES finansiālo atbalstu Latvijai pēc 2013.gada

Vēl šajā numurā

28.09.2010., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES atbalstu zvejniecības un akvakultūras attīstībai

Rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.–2013.gadam sestajā Uzraudzības komitejas sēdē, kas 23.septembrī notika Zemkopības ministrijā (ZM), tika apspriesti priekšlikumi grozījumiem Rīcības programmā EZF atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.–2013.gadam, kā arī Rīcības programmas finanšu plānā. Tika uzklausīts un analizēts Rīcības programmas Vidus termiņa (Interim) novērtējums.

Pirms Uzraudzības komitejas sēdes tās priekšsēdētājs, ZM valsts sekretāra vietnieks Aivars Lapiņš un ZM Zivsaimniecības departamenta un Lauku atbalsta dienesta (LAD) speciālisti tikās ar Eiropas Komisijas (EK) pārstāvjiem, lai apspriestu jautājumu par iespējamo finansējuma pārdali par aktuāliem ar Rīcības programmas ieviešanu saistītiem jautājumiem. EK pārstāvji atzina, ka ZM priekšlikumi ir ņemami vērā un plānotās izmaiņas pozitīvi ietekmēs tālāko programmu īstenošanu. Taču, lai tos bez ilgstošām diskusijām varētu apstiprināt EK līdz 2010.gada beigām, būs nepieciešama papildu informācija.

Zemkopības ministrija lēmumu par grozījumiem Rīcības programmas finanšu plānā, novirzot līdzekļus Rīcības programmas prioritārajiem virzieniem “Pasākumi Kopienas zvejas flotes sabalansēšanai”, “Akvakultūra, zveja iekšējos ūdeņos, zivsaimniecības un akvakultūras produktu apstrāde un mārketings” un “Kopējās ieinteresētības pasākumi” pasākumu īstenošanai no Rīcības programmas prioritārā virziena “Zivsaimniecības reģionu ilgtspējīga attīstība”, izskatīšanai Uzraudzības komitejas sēdē pieņēma, pamatojoties uz neseno Ministru kabineta lēmumu, ar kuru tika grozīts finansējuma sadalījums Zivsaimniecības nozares stratēģiskajā plānā.

Uzraudzības komiteja nolēma šobrīd atbalstīt finansējuma pārdali Rīcības programmas līmenī no prioritārā virziena “Zivsaimniecības reģionu ilgtspējīga attīstība” starp Rīcības programmas prioritārajiem virzieniem šādā apmērā: prioritārā virziena “Pasākumi Kopienas zvejas flotes sabalansēšanai” pasākumu īstenošanai – 5 miljoni latu; prioritārā virziena “Akvakultūra, zveja iekšējos ūdeņos, zvejas un akvakultūras produktu apstrāde un mārketings” pasākumu īstenošanai – 3 miljoni latu; prioritārā virziena “Kopējās ieinteresētības pasākumi” pasākumu īstenošanai – 3 miljoni latu.

“Tas bija sarežģīts un uz intensīvām diskusijām balstīts lēmums un kompromiss, kuru atbalstīja vairākums Uzraudzības komitejas locekļu. Saskaņā ar šo lēmumu Zemkopības ministrija līdz oktobra beigām Eiropas Komisijā iesniegs attiecīgos grozījumus programmā, lai varētu piepildīties cerība Eiropas Komisijas lēmumu sagaidīt līdz gada beigām,” pēc sanāksmes atzīmēja A.Lapiņš.

Rīcības programmas EZF atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.–2013.gadam Uzraudzības komitejas galvenais uzdevums ir uzraudzīt Rīcības programmas ieviešanas efektivitāti un izskatīt un apstiprināt vadošās iestādes ierosinātos grozījumus Rīcības programmā. Lai nodrošinātu pēc iespējas efektīvāku sociālās partnerības principa ievērošanu, Uzraudzības komitejas sastāvā ir iekļauti gan zivsaimniecības sektora pārstāvji, gan pašvaldību un plānošanas reģionu pārstāvji, gan nevalstiskā sektora eksperti, kas pārstāv vietējo rīcības grupu un vides intereses. Tāpat Uzraudzības komitejas sastāvā darbojas ZM, Lauku attīstības dienesta un citu ES fondu ieviešanā iesaistīto valsts pārvaldes institūciju pārstāvji.

Zemkopības ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!