• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par sociālo pakalpojumu sniedzēju kvalitātes novērtēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2010., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par plānošanas reģionu sadarbību ar ministriju

Vēl šajā numurā

21.09.2010., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par sociālo pakalpojumu sniedzēju kvalitātes novērtēšanu

Lai izstrādātu jaunu metodiku sociālo pakalpojumu sniedzēju kvalitātes novērtēšanai, Labklājības ministrija (LM) ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu līdz 2011.gada jūnijam īstenos projektu “Sociālo pakalpojumu sniedzēju kvalitātes novērtējuma metodikas izstrāde, validācija un ieviešana”.

Projekta ietvaros plānots radīt alternatīvu mehānismu sociālo pakalpojumu sniedzēju kontroles nodrošināšanai. Tas paredz, ka sociālie dienesti un ilgstošās sociālās aprūpes iestādes regulāri sagatavos savas darbības pašnovērtējumu un iesniegs to LM. Pašnovērtējums balstīsies uz vispārpieņemtu kvalitātes standartu un jomas specifisko reglamentējošo prasību pamata. Tas ietvers tādu institūciju vadības un pakalpojumu kvalitātes veidošanas elementu izvērtēšanu kā darbības plānošana, darbinieku kompetences un izglītības līmenis, klientu apmierinātība, darbības rezultātu sasniegšana u.tml.

Vispārpieņemtās kvalitātes prasības definēs, balstoties uz CAF (Common Assessment Framework) kvalitātes vadības modeli. Tas radīts, Eiropas Publiskās administrācijas institūtam sadarbojoties ar Eiropas dalībvalstu vadošajiem publiskās administrācijas attīstības speciālistiem, un sekmīgi darbojas Eiropā jau vairāk nekā desmit gadus. Savukārt minētās specifiskās jomas prasības metodikā iekļaus, izvērtējot esošo normatīvo bāzi un veicinot jomas profesionāļu un piesaistīto ekspertu diskusijas par optimālo prasību līmeni sociālo pakalpojumu sniedzējiem.

Pašnovērtējums aizstās esošo kontroles mehānismu, kura ietvaros ministrijas pārstāvji veic sistemātiskas kontroles vizītes pie sociālo pakalpojumu sniedzējiem. Vienlaikus tas pilnveidos kontroles bāzi, no specifiskām jomas prasībām pārejot uz visaptverošu institūciju darbības novērtējumu.

Projekta ietvaros plānots īstenot virkni informatīvo pasākumu, sākotnēji, lai motivētu sociālo pakalpojumu sniedzējus iesaistīties šīs metodikas izstrādē, vidus posmā, lai veicinātu diskusijas par jomas problēmām, stiprajām un vājajām pusēm, kā arī potenciālajiem risinājumiem nākotnē. Savukārt projekta beigu posmā informatīvo semināru mērķis būs iepazīstināt sociālo pakalpojumu sniedzējus ar projekta rezultātu – pašnovērtējuma metodiku, kas sastāvēs no jautājumu anketas un plaša metodiskā materiāla.

Veicinot teritorijas līdzsvarotu attīstību, visus projekta informatīvos pasākumus LM rīkos pēc reģionu principa (Kurzeme, Latgale, Vidzeme, Zemgale, Rīga). Pirmie informatīvie pasākumi plānoti jau oktobrī.

Kopējās projekta attiecināmās izmaksas ir 27 694,04 lati, no kurām Eiropas Sociālā fonda finansējums ir 85% jeb 23 539,93 lati.

Ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!