• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par plānošanas reģionu sadarbību ar ministriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2010., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218164

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par zaļās enerģijas plašāku izmantošanu tautsaimniecībā

Vēl šajā numurā

21.09.2010., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par plānošanas reģionu sadarbību ar ministriju

17.septembrī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā (RAPLM) notika plānošanas reģionu ikmēneša sanāksme, kurā diskutēja par reģioniem aktuāliem jautājumiem.

Lai nodrošinātu sekmīgu nākamā plānošanas perioda Eiropas Savienības (ES) fondu apguvi, plānošanas reģioni patlaban strādā pie ekonomikas profilu izstrādes, kurā tiek plānotas mērķtiecīgas ilgtermiņa reģiona attīstības iespējas un teritorijas ekonomiskā attīstība.

RAPLM jau iepriekš akcentējusi, ka nākamajā ES plānošanas periodā ir jāpanāk plašākas atbalsta iespējas plānošanas reģionu un vietējo pašvaldību attīstības programmās noteikto prioritāšu īstenošanai, tādā veidā sekmējot teritoriālās pieejas iedzīvināšanu atbalsta plānošanā.

Plānots, ka reģionālajā līmenī noteiktās prioritātes tiks integrētas Latvijas Nacionālajā attīstības plānā 2014.–2020.gadam (NAP), kas ir valsts vidēja termiņa plānošanas dokuments. Tāpat paredzēts, ka NAP vienlaikus būs arī ES fondu apguves stratēģija.

Plānošanas reģioni, izstrādājot ekonomikas profilus, analizē reģionā jau esošās uzņēmējdarbības attīstības iespējas un infrastruktūras attīstību, kā arī iespēju attīstīt jaunus uzņēmumus, kuri nākotnē dotu lielāku pievienoto vērtību reģionos.

Tāpat sanāksmē diskutēja par reģionālajiem sabiedriskā transporta maršrutiem, dotāciju apjomu zaudējumu segšanai pārvadātājiem.

Plānošanas reģioni kopš šā gada 1.janvāra īsteno sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas funkciju, kuru iepriekš veica Satiksmes ministrijas pārraudzībā esošā Autotransporta direkcija. Plānošanas reģioni pašvaldību interesēs organizē sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos un nodrošina pārvietošanos viena novada administratīvajā teritorijā, no novada uz tuvākajām apkārtējām teritorijām vai uz citu novadu plānošanas reģiona robežās.

Latvijā darbojas pieci plānošanas reģioni – Rīgas, Vidzemes, Zemgales, Kurzemes un Latgales –, un to uzdevums ir savas kompetences ietvaros plānot un koordinēt reģiona attīstību, noteikt tās prioritātes un pamatprincipus ilgtermiņā. Viens no plānošanas reģiona pamata pienākumiem ir izstrādāt teritorijas plānojuma un attīstības programmas un, galvenais, tās arī ieviest dzīvē.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!