• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par Baltijas valstu ciešāku sadarbību farmācijas jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2010., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217405

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrs: Aicinot rīkot Eiropas mobilitātes nedēļas pasākumus

Vēl šajā numurā

08.09.2010., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par Baltijas valstu ciešāku sadarbību farmācijas jomā

“Mazu valstu iespējas ietekmēt farmācijas industriju ir ļoti ierobežotas, tādēļ Baltijas valstīm jāveido ciešāka sadarbība, lai iedzīvotājiem nodrošinātu pieejamāku veselības aprūpi,” norāda veselības ministrs Didzis Gavars pēc dalības 7.Baltijas dialoga sanāksmē, kur kopīgi ar Igaunijas, Lietuvas, Eiropas veselības sistēmu un politikas observatorijas, Pasaules veselības organizācijas, Eiropas Komisijas un Pasaules Bankas ekspertiem tika diskutēts par veselības un farmaceitiskās aprūpes sistēmu attīstību ekonomiskās lejupslīdes apstākļos. “Uzskatu, ka sanāksmē izskanējušie priekšlikumi ieviest Baltijas valstīs kopīgus ētikas standartus farmācijas jomā un par vienota tirgus izveidi neaizvietojamiem medikamentiem nākotnē ļautu attīstīt izmaksu efektīvāku veselības aprūpi.”

Viens no sanāksmē atbalstītajiem priekšlikumiem ir izveidot Baltijas valstīm vienotus, augstus, uz pacientu interesēm orientētus ētikas standartus farmācijas jomā un apmainīties ar informāciju par ražotājiem, kuri nepilda sabiedrisko saistību pienākumus, nodrošinot tādas medikamentu cenas, par kādām uz noteiktu laiku ir panākta vienošanās ar tirgu uzraugošajām institūcijām. Tāpat jāturpina pilnveidot likumdošana, lai nepieļautu šādu ražotāju rīcību, kas ne tikai ietekmē medikamentu pieejamību iedzīvotājiem, bet arī grauj uzticību valsts pārvaldei. Sanāksmē tika diskutēts arī par valstīs īstenotajiem mehānismiem medikamentu kompensācijas sistēmās. Ārvalstu ekspertu atzinību izpelnījās Latvijā realizētie Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumi, kas iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem paredz pilnībā valsts apmaksātu kompensējamo medikamentu nodrošinājumu.

2. un 3.septembrī Tallinā risinājās 7.Baltijas dialoga sanāksme, kurā par diskusiju tēmu bija izvirzīta veselības aprūpes politika ekonomiskās krīzes apstākļos, koncentrējoties uz farmaceitiskās aprūpes jautājumiem.

Veselības ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!