• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrs: Par Latvijas Nacionālā mākslas muzeja rekonstrukciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2010., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217404

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: Par Baltijas valstu ciešāku sadarbību farmācijas jomā

Vēl šajā numurā

08.09.2010., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministrs: Par Latvijas Nacionālā mākslas muzeja rekonstrukciju

Kultūras ministrs Ints Dālderis 6.septembrī apmeklēja Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, lai iepazītos ar arhitektu piedāvājumu starptautiskajā metu konkursā par muzeja rekonstrukciju un jauna apjoma izbūvi pie esošās ēkas.

“Tas, ka metu konkursā piedāvājumus iesnieguši 28 arhitektu biroji, apliecina gan lielu interesi par iespēju rekonstruēt šo objektu, gan arī to, ka arhitekti projektus izstrādājuši ar lielu atbildības sajūtu pret muzeja ēku un īpašo vietu Rīgas ainavā. Latvijas Nacionālais mākslas muzejs saturiski ir viena no mūsu valsts kultūras pamatvērtībām, tā ēka ir nozīmīgs arhitektūras piemineklis, tādēļ žūrijas komisijai ir visnotaļ grūts uzdevums – no plašā piedāvājuma izvēlēties to projektu, kas risina muzeja telpu trūkuma problēmu, eleganti papildina Rīgas pilsētvidi un demonstrē kvalitatīvu arhitektūru,” pēc metu konkursā iesniegto darbu apskates secināja kultūras ministrs I.Dālderis.

Pēc ministra domām, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja rekonstrukcijas un piebūves projekta īstenošanu ir būtiski virzīt racionāli un pārdomāti, lai būvniecība šajā objektā būtu pabeigta līdz 2014.gadam, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Starptautisku konkursu Latvijas Nacionālā mākslas muzeja teritorijas kompleksai attīstībai šā gada pavasarī izsludināja Rīgas domes Īpašuma departaments. No 6.septembra konkursā iesniegtie arhitektu piedāvājumi ir apskatāmi Latvijas Nacionālā mākslas muzeja otrā stāva izstāžu zālēs.

Elīna Bīviņa,
kultūras ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!