• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrs: Aicinot rīkot Eiropas mobilitātes nedēļas pasākumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2010., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217406

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.09.2010., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrs: Aicinot rīkot Eiropas mobilitātes nedēļas pasākumus

Jau pēc dažām dienām simtiem pilsētu un pašvaldību visā Eiropā piedalīsies Eiropas mobilitātes nedēļā. Tādēļ vides ministrs Raimonds Vējonis aicina Latvijas pašvaldības rīkot pasākumus Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros, kas notiks no 16. līdz 22.septembrim. Eiropā šo akciju rīko, lai aktualizētu sabiedriskā transporta un velosipēdu lietošanu, kā arī staigāšanu kājām. Eiropas mobilitātes nedēļas kulminācija ir paredzēta 22.septembrī, kad īpašajā “Dienā bez auto!” iedzīvotāji tiek aicināti pilnībā iztikt bez automašīnu lietošanas.

“Privātā auto lietošana diemžēl ir kļuvusi par kaitīgu ieradumu, līdzīgi kā smēķēšana, pārmērīga ēšana un citas mūsdienu globālās kaites,” uzskata R.Vējonis. “Mobilitātes nedēļas pasākumi ir lieliska iespēja sabiedrībai atgādināt, ka daudz veselīgāk un videi draudzīgāk ir censties iztikt bez auto.”

Vides ministrijai ir ziņas, ka atsevišķas Latvijas pašvaldības jau plāno pasākumus Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros, taču pagaidām oficiāli Eiropas Komisijas mājaslapā ir reģistrējusies tikai Salaspils, Rīga, Valka, Dobele un Olaines novads.

Vides ministrijas
Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!