• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2010., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215723

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar "Iespējamās misijas" jaunajiem dalībniekiem

Vēl šajā numurā

26.08.2010., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Valdis Zatlers: Labdien, godātie žurnālisti! Šodien kārtējā tikšanās reizē pārrunājām, kā tiek palīdzēts cilvēkiem, kas cieta vētras laikā, un kā tiks izmantoti līdzekļi, ko valdība ir piešķīrusi. Man ir gandarījums, ka valdība ir rīkojusies samērā ātri un cilvēki, kam nepieciešama palīdzība, to saņems tuvākajā laikā.

Kā ārsts esmu gandarīts par to, ka valdība ir piešķīrusi papildu finansējumu 26,2 miljonu apmērā veselības aprūpei. Ļoti būtiski ir tas, ka šis finansējums ir tieši šajā brīdī, kad var plānot racionālu izmantošanu līdz gada beigām, nevis, kā bieži agrāk gadījās, ka finansējums parādu dzēšanai nāca tikai novembrī vai pat decembrī. Runa par racionālu izmantošanu faktiski bija tikai sausa runa, jo viss notika steigā, bieži vien arī ļoti nelietderīgi izmantojot papildu piešķirtos līdzekļus. Es ceru, ka gan Veselības ministrija, gan arī veselības aprūpē strādājošie saprātīgi izmantos šo naudu. Mums ir ļoti būtiski, lai neapstātos reformas veselības aprūpē un lai nākamajā gadā gan veselības aprūpē strādājošie, gan arī paši pacienti justos droši par savu nākotni, kā arī droši par to, ka viņi var godam veikt savus mediķu pienākumus. Pacienti savukārt saņemtu garantēto palīdzību, ko valsts viņiem garantē.

Bija arī daudzi citi jautājumi, bet mēs esam gatavi atbildēt uz jūsu jautājumiem.

Jautājums: Jaunnedēļ atsākas darbs Saeimas kārtējā sesijā. Kas, jūsuprāt, ir tie darbi, kas parlamentāriešiem noteikti līdz vēlēšanām ir jāpaspēj izdarīt, un kas ir tie jautājumi, kuriem noteikti nevajadzētu pievērsties šajā saspringtajā vēlēšanu laikā?

V.Zatlers: Šo jautājumu es pārrunāšu ar Daudzes kungu nākamajā tikšanās reizē: kas būtu tie saprātīgie lēmumi, kas jāpieņem tieši pēdējā mēneša laikā pirms vēlēšanām. Mans vēlējums ir izvairīties no populisma, kas var ienākt Saeimas ēkā tieši karstas priekšvēlēšanu cīņas laikā.

Jautājums: Kā jums sokas ar tvitera lietošanu. Kā tas notiek? Vai tas esat jūs, kas raksta atbildes?

V.Zatlers: Pirmkārt, es saku paldies visiem tiem 2600 sekotājiem, kas man seko tviterī. Es uzskatu, ka ir svarīgi šajā sociālajā tīklā komunicēt ar cilvēkiem, kas to lieto. Ir ļoti patīkami ātri iegūt īsu atgriezenisko saiti gan jautājumu, gan vēlējumu, gan arī atbilžu veidā, kas Valsts prezidenta darbā ir ļoti būtiski. Ieraksti top divējādi – gan man pašam sēžot pie datora, gan arī maniem darbiniekiem sēžot pie datora. Pat ja ieraksti nav manis rakstīti, es savas emocijas gribētu vairāk izpaust tieši tviterī. Tviteris nav tikai sauss domu apmaiņas veids, tas ir arī emociju paušanas veids, un, manuprāt, politiķiem vai valstsvīriem ir saprātīgi jāsabalansē, kas tad ir tā informācija un emocijas, ko viņi grib sniegt tviterotājiem, lai būtu tāds labs balanss. Divu mēnešu laikā vēl nav labākais rezultāts, ko es gribētu redzēt, bet sekojiet vēl! Mēģināsim padarīt šo komunikāciju interesantāku un lietderīgāku!


Valsts prezidenta preses dienesta preses īssaieta transkripts pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski 2010.gada 25.augustā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!