• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot Ata Kronvalda prēmijas labākajiem skolotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2010., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215720

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

26.08.2010., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot Ata Kronvalda prēmijas labākajiem skolotājiem

Vakar, 25.augustā, Rīgas pilī tika pasniegtas ikgadējās Kronvalda prēmijas labākajiem skolotājiem. Attēlā: Valsts prezidents Valdis Zatlers un izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe kopā ar prēmijas saņēmējiem Foto: VPK

 

25.augustā Rīgas pilī Valsts prezidents Valdis Zatlers pieciem izglītības darbiniekiem par ilggadēju un ievērojamu ieguldījumu talantīgo skolēnu izglītošanā un skolēnu zinātniskās pētniecības darba vadīšanā pasniedza Ata Kronvalda balvas.

Uzrunājot balvas laureātus, Valsts prezidents uzsvēra: “Man ir gods un privilēģija pasniegt Ata Kronvalda balvas. Zīmīgi, ka divas dienas pēc kārtas Rīgas pilī ir izglītības un zinātnes ministre un skolotāji. Tie ir divi notikumi, kurus es gribu satuvināt – “Iespējamās misijas” kārtējais jauno skolotāju iesaukums un jūsu pieredzes, brieduma novērtējums. Vakar, kad “Iespējamā misija” uzsāka savu trešo darbības gadu, divi jaunie skolotāji stāstīja par savu motivāciju sākt šo darbu. Viņu motivācijas uzrunas bija ļoti iedvesmojošas, jo tajās runa bija par jēgpilnu dzīvi – dzīvi, kuru cilvēks dzīvo sev un jaunajai paaudzei. Caur šo sevis ziedošanu jaunajai paaudzei viņš jūtas laimīgs.

Es jums to šodien stāstu, jo esmu pārliecināts, ka jūs visi kādreiz sākāt savas skolotāja gaitas tieši ar tādiem pašiem ideāliem, degsmi un pārliecību. Fakts, ka jūs šodien saņemat Ata Kronvalda balvas, ir apliecinājums tam, ka jūsu ideāli ir saglabājušies, jūsu degsme ir saglabājusies, jūsu pārliecība par sevi ir saglabājusies. Turklāt jums aiz muguras ir jau daudzkas paveikts un skolēni, kas visu viņu mūžu teiks paldies.”

Šogad Ata Kronvalda balvu saņēma Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas matemātikas skolotāja Olga Šeremeta, Pumpuru vidusskolas bioloģijas un veselības mācības skolotāja Vēsma Vijupe, Rīgas 92.vidusskolas ķīmijas skolotāja Marianna Teže, Cēsu Valsts ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotāja Ieva Radzobe un Kurzemes jauno programmētāju skolas pasniedzējs Ivars Atteks.

Ata Kronvalda balvas piešķir Ata Kronvalda fonds, kas dibināts 1994.gadā, un tā uzdevumi ir celt zināšanu prestižu Latvijā, stimulēt pedagogu, zinātnieku un citu personu iesaistīšanos Latvijas talantīgāko jauniešu izglītošanā, popularizēt talantīgos skolēnus un to sasniegumus, viņu darba vadītājus un atbalstītājus. Ik gadu fonds piešķir goda zīmes zinātniekiem, speciālistiem, pedagogiem, arī studentiem. Pretendentus Ata Kronvalda balvai izvirza izglītības iestādes, izglītības pārvaldes, pedagogu kolēģi un citas personas.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!