• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 23.augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2010., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215571

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 17.augustā

Vēl šajā numurā

24.08.2010., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 23.augustā

RAPLM: Par valsts vienotā ģeotelpiskās informācijas portāla izveidi

23.augustā Ministru kabineta komitejā tika panākta vienošanās par ģeotelpiskā portāla izveidi, kurā tiks nodrošināta vienota pieeja ģeotelpisko datu kopām un to metadatiem.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) izstrādātie valsts vienotā ģeotelpiskās informācijas portāla noteikumi paredz, ka, ieviešot ģeoportālu, tiks nodrošināta vienota piekļuve metadatiem, ģeotelpisko datu kopām un ģeotelpiskās informācijas pakalpojumiem.

Noteikumu projekts paredz, ka ģeoportāla pārzinis būs RAPLM padotības iestāde – Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA).

Noteikumi nosaka valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā ietveramos metadatus un ģeotelpisko datu kopas, ģeoportāla pārziņa funkcijas un uzdevumus, ģeotelpisko datu kopu turētājiem izvirzāmās prasības un pienākumus, lai nodrošinātu metadatu un datu kopu pieejamību ģeoportālā un izmantošanu, kā arī ģeoportālā ietvertās ģeotelpiskās informācijas izmantošanas noteikumus.

Portālā ikvienam Latvijas iedzīvotājam un izmantošanai starp iestādēm elektroniskā formā būs pieejama informācija par konkrētu atrašanās vietu vai ģeogrāfisko apgabalu, kurā atrodas ģeotelpiskais objekts. Ģeoportāls vienkopus nodrošinās ģeotelpiskās informācijas infrastruktūrā ietverto ģeotelpisko datu kopu un to metadatu pieejamību.

Plānots, ka no portāla ikviens varēs lejupielādēt pilnu ģeotelpisko datu kopu vai to daļu kopijas un, ja iespējams, piekļūt tām nepastarpināti, saņemt pakalpojumus, kas ļauj nepastarpināti izmantot ģeotelpiskās informācijas pakalpojumus informācijas sistēmās.

Tāpat portālā būs skatīšanās pakalpojumi, kas ļauj vismaz attēlot, pārvietot, pietuvināt un attālināt skatu, panoramēt vai pārklāt skatāmās ģeotelpiskās datu kopas, kā arī attēlot pieņemtos ģeotelpisko datu kopu apzīmējumus un jebkuru ar tiem saistīto metadatu saturu.

RAPLM izstrādātais noteikumu projekts “Valsts vienotā ģeotelpiskās informācijas portāla noteikumi” vēl jāskata Ministru kabinetā. 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu
ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!