• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mobilo pasu darbstaciju projektu ASV, Austrālijā, Kanādā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2010., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215568

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 23.augustā

Vēl šajā numurā

24.08.2010., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mobilo pasu darbstaciju projektu ASV, Austrālijā, Kanādā

Pagājušajā nedēļā veiksmīgi beidzies mobilo pasu darbstaciju projekts Amerikas Savienotajās Valstīs, Austrālijā un Kanādā.

Projekta ietvaros mēneša laikā ASV (Bostonā, Klīvlendā, Čikāgā, Mineapolē, Sietlā, Losandželosā un Ņujorkā) un Austrālijā (Brisbenā, Sidnejā, Melburnā, Adelaidē un Pērtā), divu nedēļu laikā Kanādā (Toronto, Edmontonā un Vankūverā) dzīvojošajiem Latvijas pilsoņiem tika nodrošināta iespēja saņemt Latvijas pases. Pavisam tika apkalpoti 1247 apmeklētāji: ASV – 709, Austrālijā – 346 un Kanādā – 192. Tādējādi projekta ietvaros valsts iekasējusi ap 67 000 latu valsts un konsulārajās nodevās.

No visiem pasu pieteikumiem 439 gadījumos šī bija pirmreizēja pases izsniegšana, 311 – beidzies derīguma termiņš, 280 gadījumos – līdzšinējā pase nebija derīga ceļošanai. Vēl citi gadījumi: iepriekšējā pase zudusi, mainījies personas vārds vai uzvārds, persona vēlas jaunā parauga Latvijas pasi ar biometrijas datiem.

Ārlietu ministrija ir pateicīga latviešu organizācijām, Latvijas goda konsuliem Austrālijā un Kanādā par atbalstu un palīdzību šā projekta norisē, kā arī vietējai latviešu diasporai par atsaucību.

Ministru kabinets 8.jūnijā atbalstīja 49 416 latu piešķiršanu Ārlietu ministrijai un Iekšlietu ministrijai pasu pieteikumu pieņemšanai no Latvijas valstspiederīgajiem ASV, Kanādā un Austrālijā, izmantojot šogad iegādātās mobilās pasu darbstacijas. Tas nepieciešams, lai Latvijas pilsoņi, kas dzīvo valstīs, kurās nav Latvijas diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības vai pārstāvniecība atrodas lielā attālumā no personu dzīvesvietas, varētu veikt pasu apmaiņu.

Tāpat ievērojot to, ka šo projektu nebūtu iespējams realizēt par esošajiem Ārlietu ministrijas un Iekšlietu ministrijas līdzekļiem, kā arī vēstniecību līdz minimumam samazinātajiem personāla resursiem, Ārlietu ministrija kopīgi ar Iekšlietu ministriju lūdza piešķirt projekta realizācijai nepieciešamo finansējumu, lai no Latvijas nosūtītu sešas amatpersonas pasu pieteikumu pieņemšanai un biometrisko datu iegūšanai (divas uz katru valsti).

Ministrijas Informācijas
un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!