• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par Izraēlas un palestīniešu tiešo miera sarunu atsākšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2010., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215567

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mobilo pasu darbstaciju projektu ASV, Austrālijā, Kanādā

Vēl šajā numurā

24.08.2010., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par Izraēlas un palestīniešu tiešo miera sarunu atsākšanu

Ārlietu ministrija apsveic ASV administrācijas izteikto ielūgumu Izraēlas un palestīniešu pārstāvjiem piedalīties tiešajās miera sarunās, kas plānotas 2.septembrī Vašingtonā. Ministrija uzskata, ka ilgstošs miers un stabilitāte reģionā, eventuāls “divu valstu risinājums” panākams tikai tiešu, iesaistītajām pusēm pieņemamu sarunu rezultātā ar skaidri definētu darba kārtību un mērķiem.

Latvija kā ES dalībvalsts jau iepriekš ir aktīvi paudusi atbalstu Tuvo Austrumu miera procesam un divu valstu risinājumam. Ārlietu ministrija jau vairākkārt ir devusi pozitīvu vērtējumu par netiešo miera sarunu turpināšanu un to tālāku pāraugšanu tiešajā dialogā.

Latvijas ārlietu ministrs Aivis Ronis jūnijā, tiekoties ar Palestīniešu nacionālās pašpārvaldes ārlietu ministru Rijadu Almalki, un jūlija sākumā, tiekoties ar Izraēlas ārlietu ministru Avigdoru Libermanu, apliecināja, ka Latvija kā ES dalībvalsts pauž atbalstu Tuvo Austrumu miera procesam un netiešajām miera sarunām.

Vienlaikus ministrs ir norādījis, ka netiešās miera sarunas ir bijis tikai starpposms un galvenais starptautiskās sabiedrības uzdevums ir panākt tiešo dialogu starp Izraēlu un palestīniešiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!