• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par rūpniecības produkcijas izlaidi šā gada jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.2010., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214554

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par stresa testu Latvijā pārstāvētajās komercbankās

Vēl šajā numurā

05.08.2010., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par rūpniecības produkcijas izlaidi šā gada jūnijā

3.augustā Centrālās statistikas pārvalde ir publicējusi datus par rūpniecības produkcijas izlaidi šā gada jūnijā. Rūpniecības produkcijas apjoms šā gada jūnijā pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, ir pieaudzis par 13,3%.

Gada laikā vislielākais ražošanas apjomu pieaugums ir vērojams ieguves rūpniecībā – par 30,1%, apstrādes rūpniecībā – par 13,8%, bet elektroenerģijā un gāzes piegādē – par 5,9%.

Šā gada jūnijā, salīdzinot ar maiju, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās nedaudz samazinājies – par 0,1%. Pozitīvi vērtējams ražošanas apjomu pieaugums ieguves rūpniecībā par 1,9% un apstrādes rūpniecībā par 0,2%. Savukārt elektroenerģijas un gāzes apgādes ražošanas apjomi šajā periodā sarukuši par 1,9%, jo pēc lielajiem ražošanas apjomiem samazinājusies elektroenerģijas ražošana Daugavas hidroelektrostacijās neraksturīgi spēcīgo palu sezonas laikā.

Apstrādes rūpniecībā ražošanas apjomi samazinājušies apģērbu ražošanā un nemetālisko minerālu ražošanā – attiecīgi par 5,5% un 4,8%, savukārt nozarēs ar augstu pievienoto vērtību ražošanas apjomi pieauguši: elektrisko iekārtu ražošanā – par 20,8% un datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā – par 10%. Tāpat turpina pieaugt koksnes, koka un korķa izstrādājumu un gatavo metālizstrādājumu ražošanas apjomi.

Pozitīvi vērtējams, ka arvien turpina pieaugt jaudu noslodze rūpniecībā un ļauj cerēt uz rūpniecības pieaugumu turpmākajos mēnešos.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!