• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par 72 miljonu eiro finansējumu līdz 2014.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.2010., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214565

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par rūpniecības produkcijas izlaidi šā gada jūnijā

Vēl šajā numurā

05.08.2010., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par 72 miljonu eiro finansējumu līdz 2014.gadam

Eiropas Komisija ir parakstījusi vienošanos ar Norvēģiju, Īslandi un Lihtenšteinu par Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) un Norvēģijas finanšu mehānismiem, saskaņā ar kuru Latvijai līdz 2014.gadam būs pieejams 72 miljonu eiro finansējums.

Finansējums paredzēts tādām jomām kā vides aizsardzība, klimata pārmaiņu novēršana, atjaunojamā enerģija, kultūras mantojuma aizsardzība, zinātne un pētniecība, sociālā attīstība, tieslietas un iekšlietas. Finansējuma apmērs ir par 34% lielāks nekā iepriekšējā plānošanas periodā (2004.–2009.gadā), kad pieejamais finansējums Latvijai bija 54 miljoni eiro.

Šobrīd EEZ veido 25 ES dalībvalstis, kā arī Īslande, Lihtenšteina un Norvēģija. EEZ un Norvēģijas finanšu mehānismi ir EEZ valstu finanšu ieguldījums ekonomisko un sociālo atšķirību mazināšanai ES.

Saskaņā ar EEZ līgumu vairākām ES dalībvalstīm, tai skaitā arī Latvijai, ir pieejami divi finanšu instrumenti – Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instruments un Norvēģijas valdības divpusējais finanšu instruments.

Iepriekšējā periodā Latvijā šo finanšu instrumentu ietvaros veiksmīgi īstenoti (arī joprojām tiek īstenoti) individuāli projekti vides aizsardzības, Eiropas kultūras mantojuma saglabāšanas, veselības un izglītības jomā, kā arī projekti bērniem ar īpašām vajadzībām. Tāpat tiek ieviestas trīs programmas, kas vērstas uz vides politikas integrāciju Latvijā, valsts un privātās partnerības attīstības veicināšanu un pārrobežu sadarbību, kā arī sešas grantu shēmas.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!