• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par divpusējo ekonomisko sadarbību ar Somiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2010., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213864

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Par priekšlikumiem pašvaldību finanšu avotu palielināšanai

Vēl šajā numurā

23.07.2010., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par divpusējo ekonomisko sadarbību ar Somiju

19.jūlijā ekonomikas ministrs Artis Kampars tikās ar Somijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Mariju Sereniusu, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar divpusējo ekonomisko sadarbību, kā arī energoefektivitāti un ES atjaunojamo energoresursu direktīvu.

“Latvija piešķir lielu nozīmi veiksmīga un aktīva ekonomiskā dialoga attīstībai ar Somiju, it īpaši enerģētikas un lietišķās sadarbības veicināšanas jomā,” tikšanās laikā uzsvēra ekonomikas ministrs.

Pārrunājot ar jauno atjaunojamo energoresursu direktīvu saistītos jautājumus, A.Kampars atzina, ka Latvijas primāro energoresursu bilancē atjaunojamie energoresursi (AER) tradicionāli ieņem nozīmīgu vietu – 2008.gadā tie sastādīja gandrīz 30% no kopējā enerģijas galapatēriņa. Tomēr Eiropas Savienības vienotās atjaunojamo energoresursu politikas nospraustais mērķis – sasniegt 40% AER īpatsvaru kopējā enerģijas galapatēriņā – Latvijai ir liels izaicinājums.

Vienlaikus Latvijas AER politikas mērķis ir veicināt atjaunojamās enerģijas ražošanu un patēriņu, tādējādi mazinot atkarību no ārējiem primāro energoresursu avotiem. A.Kampars arī informēja vēstnieci par finanšu un citiem atbalsta instrumentiem, kurus paredzēts ieviest, lai veicinātu AER izmantošanu.

Tikšanās laikā Somijas vēstniece atzina, ka ES enerģētikas jomā īpašu uzmanību pievērš dažādiem enerģijas taupīšanas pasākumiem, uzsverot energoefektivitātes nozīmi ES konkurētspējā.

A.Kampars uzsvēra, ka arī Latvijā enerģijas taupīšanas pasākumiem tiek pievērsta liela uzmanība un šajā jomā pastāv plašas iespējas īstenot energoefektivitātes pasākumus, it īpaši mājokļu jomā. Turklāt kopš 2009.gada Latvijai ir pieejams arī vairāk nekā 62 miljoni eiro ES struktūrfondu atbalsts daudzdzīvokļu un sociālo mājokļu renovācijai.

Tikšanās laikā puses vienojās par iespējām izmantot Somijas pieredzi energoefektivitātes veicināšanā dzīvojamo māju sektorā, tai skaitā attiecībā uz valsts atbalsta mehānismiem, siltumnoturības standartiem, sertifikācijas shēmām u.c., ekspertiem tiekoties Ekonomikas ministrijā.

Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!