• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ASV valstsvīra vēstule. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.1999., Nr. 23/24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21301

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Šveices bankās zaudēto noguldījumu kompensāciju izmaksu

Vēl šajā numurā

27.01.1999., Nr. 23/24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrijā —

ASV valstsvīra vēstule

Vakar, 26.janvārī, ASV vēstnieks Džeimss Holmss iesniedza valsts sekretāres vietnieka Strouba Talbota vēstuli ārlietu ministram Valdim Birkavam.

Vēstulē S.Talbots ar gandarījumu atzīmē gada laikā kopš ASV un Baltijas hartas parakstīšanas paveikto. Tiek atzīts, ka "pagājušais gads uzrāda patiesus panākumus virzībā uz mūsu kopīgo mērķi — Latvijas un abu pārējo Baltijas valstu integrāciju Eiropas un transatlantiskajās struktūrās. ASV un Baltijas harta nodrošina starpvalstu struktūras abu valstu valdību vienotam darbam kopējo mērķu īstenošanā".

V.Birkavs un ASV vēstnieks pārrunāja ASV un Latvijas labās attiecības, uzsverot Latvijas interesi piesaistīt amerikāņu investīcijas tālākajā privatizācijas gaitā. Savukārt ASV vēstnieks apstiprināja amerikāņu kompāniju aizvien pieaugošo interesi par investīciju iespējām Latvijā. Pārrunāta arī pavasarī gaidāmā divpusējās ekonomiskās darba grupas tikšanās. Darba grupu no ASV puses vadīs valsts sekretāres vietnieks Stjuarts Eizenšteins, bet no Latvijas puses — ekonomikas ministrs Ainārs Šlesers.

Tika pārrunāti arī citi divpusējo attiecību jautājumi, drošības aspekti, tai skaitā aprīlī gaidāmā NATO galotņu tikšanās.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!