• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nodarbinātības valsts aģentūra: Par jauniešu darba prakses sākšanas pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2010., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212311

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stratēģiskās analīzes komisija: Par risinājumiem valsts ilgtermiņa attīstībai

Vēl šajā numurā

22.06.2010., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nodarbinātības valsts aģentūra: Par jauniešu darba prakses sākšanas pasākumiem

No 21.jūnija Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sāka īstenot Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta “Kompleksi atbalsta pasākumi” aktivitāti “Jauniešu darba prakses”. Tās ietvaros darba devēji visā Latvijā ir aicināti pieteikt darba prakses vietas jauniešiem bezdarbniekiem vecumā no 18 līdz 24 gadiem. Savukārt uzreiz pēc Jāņiem iecerēts, ka Nodarbinātības valsts aģentūras filiālēs savu vēlmi dalībai šajā pasākumā tiks aicināti izteikt arī jaunieši.

Darba prakses pasākumā varēs piedalīties jaunieši ar pamata, vidējo vai augstāko izglītību (t.sk profesionālo), kuri pēc izglītošanās nav sākuši strādāt vai strādājuši ne vairāk kā pusgadu un iepriekš nav bijuši iesaistīti konkrētos NVA aktīvās nodarbinātības pasākumos (Apmācība darba iemaņu iegūšanai un uzturēšanai, ja darba devējs ir pašvaldība jeb tā dēvētajā 100 latu stipendiātu programmā, Pasākumos noteiktām personu grupām jeb subsidētajā nodarbinātībā, Apmācībā pie darba devēja tam vajadzīgā speciālista sagatavošanā un Darba izmēģinājumos).

Jaunieši darba praksēs varēs iesaistīties no 6 līdz 12 mēnešiem, ik mēnesi saņemot arī 120 latu stipendiju (no tās netiks aprēķināti nodokļi).

NVA direktore B.Paševica: “Pašreiz Eiropas Savienības dalībvalstīs tieši bez darba palikušo jauniešu konkurētspējas veicināšana, prasmju pilnveide un praktiskā pieredze darba tirgū ir atzīta par prioritāri risināmu uzdevumu kopumu nodarbinātības politikā. Arī Latvijā šobrīd daudzi darba devēji ir ieinteresēti iesaistīties NVA organizētajās jauniešu darba praksēs, jo šā pasākuma ietvaros uzņēmējs jaunietim varēs iemācīt ne tikai praktiski apgūt arodu, bet arī sekmēt teorētisko zināšanu apguvi. Tādējādi pusgada līdz gada laikā izaudzinot labu, kvalitatīvu un, iespējams, sava uzņēmuma potenciālu darbinieku. Pieļauju, ka arī daudziem jauniešiem pēc skolas vai augstskolas beigšanas šī būs pirmā iespēja gūt praktisko un darba tirgum tik nepieciešamo praktisko pieredzi.”

Savukārt darba devēji jau no 21.jūnija var doties uz to NVA filiāli, kuras teritorijā viņi paredzējuši izveidot darba prakses vietu(-as) jauniešiem.

Darba devēji, kuri var iesaistīties pasākumā: komersanti; pašnodarbinātās personas; biedrības vai nodibinājumi, to skaitā nevalstiskās organizācijas (izņemot politiskas partijas).

Jauniešu darba prakses organizēšanai paredzētais finansējums:

• jaunieša ikmēneša stipendijai – 120 lati par viena mēneša darba prakses un teorētiskās apmācības dienām;

• atalgojums darba prakses vadītājam (18 lati mēnesī par vienu apmācāmo jaunieti), kas strādā ar darba praksē iesaistītajiem jauniešiem (viens darba vadītājs var vadīt darba praksi pieciem jauniešiem vai mazākam jauniešu skaitam);

• teorētisko apmācību izdevumiem, bet ne vairāk kā 300 latus par vienu darba prakses vietu;

• izdevumu segšanai par veselības pārbaužu veikšanu jauniešiem, kuras paredzētas normatīvajos aktos par obligātajām veselības pārbaudēm;

• darba prakses vietas pielāgojumu veikšanai jauniešiem, kuriem noteikta invaliditāte, atbilstoši ergoterapeita atzinumam, bet ne vairāk kā 500 latus par vienu darba prakses vietu;

• izdevumu segšanai par surdotulku, asistentu, ergoterapeitu un citu speciālistu pakalpojumiem bezdarbniekiem, kuriem noteikta invaliditāte.

NVA Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!