• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Piedaloties Baltijas un Vācijas ārlietu ministru konsultācijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2010., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par eksportkredīta garantijām uz Eiropas un attīstītajām valstīm

Vēl šajā numurā

15.06.2010., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Piedaloties Baltijas un Vācijas ārlietu ministru konsultācijās

11.jūnijā ārlietu ministrs Aivis Ronis kopā ar Igaunijas, Lietuvas un Vācijas kolēģiem piedalījās Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru sanāksmē Tallinā, Igaunijā.

Ārlietu ministru diskusijas uzmanības lokā bija reģionālās sadarbības jautājumi, tostarp 1.–2.jūnijā Viļņā notikušā Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) samita rezultāti un organizācijas nākotne, kā arī loma ES stratēģijas Baltijas jūras reģionam īstenošanā. Pārrunājot reģionālos jautājumus, ārlietu ministrs A.Ronis norādīja, ka sadarbības galvenajam mērķim ir jābūt ekonomiskās konkurētspējas atjaunošanai un šā reģiona izaugsmes veicināšanai. A.Ronis uzsvēra sadarbības nozīmi stratēģiskās jomās, īpaši akcentējot enerģētikas drošību un nepieciešamo progresu enerģētikas projektu īstenošanā.

Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru darba kārtībā bija arī starptautiskās aktualitātes. Ministri pauda vienprātīgu atbalstu ANO Drošības padomes pieņemtajai rezolūcijai par sankcijām pret Irānu, kā arī diskusijas nepieciešamībai par sankcijām arī Eiropas Savienības Ārējo attiecību padomē, kas norisināsies 14.jūnijā Luksemburgā.

Ministri apmainījās viedokļiem par situāciju Afganistānā un gaidāmo Kabulas konferenci jūlijā, kā arī jauno NATO Stratēģisko koncepciju, EDSO darba kārtības jautājumiem un Korfu procesa virzību.

Tikšanās laikā tika apspriestas arī Eiropas Savienības un Krievijas attiecības, atzīmējot ES–Krievijas samita pozitīvo gaisotni un ekonomiskās sadarbības nozīmi Eiropas Savienības un Krievijas attiecībās. Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministri atzinīgi novērtēja progresu, kas panākts ES Austrumu partnerības iniciatīvas attīstībā gada laikā kopš tās izveides. A.Ronis atzīmēja, ka Austrumu partnerība ir svarīgs politiskas un praktiskas sadarbības instruments demokrātisko reformu veicināšanā partnervalstīs. Ministrs uzsvēra šīs iniciatīvas visaptverošās un iekļaujošās sadarbības ar Austrumu partnervalstīm nozīmi.

Šīs bija jau 12.Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru konsultācijas, kas pirmo reizi tika rīkotas 1996.gada 28.augustā Vācijas pilsētā Leipcigā pēc toreizējā Vācijas ārlietu ministra Klausa Kinkela iniciatīvas.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!