• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par eksportkredīta garantijām uz Eiropas un attīstītajām valstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2010., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211826

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par eksporta un importa pieaugumu aprīlī

Vēl šajā numurā

15.06.2010., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par eksportkredīta garantijām uz Eiropas un attīstītajām valstīm

Ekonomikas ministrs Artis Kampars ir gandarīts par Eiropas Komisijas (EK) doto atļauju krīzes laikā eksportkredīta garantijas attiecināt arī uz Eiropas un attīstītajām valstīm no Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD).

“Ilgi gaidītais Eiropas Komisijas lēmums dos iespēju nodrošināt papildu instrumentu eksporta stimulēšanai, kas jau tāpat piedzīvo spēcīgu izaugsmi – 2010.gada četros mēnešos preču eksports ir par gandrīz 20% lielāks, nekā tas bija attiecīgajā periodā pirms gada,” uzsver ministrs.

Ministrs informēja, ka pašlaik vēl nepieciešams sagaidīt oficiālo Eiropas Komisiju, jo šī informācija pašlaik ir saņemta ar preses starpniecību.

Tāpat atkarībā no Eiropas Komisijas lēmumā ietvertajiem nosacījumiem būs jāgroza attiecīgie valdības noteikumi, pēc kuru stāšanās spēkā uzņēmēji varēs saņemt eksportkredītu garantijas uz ES un OECD valstīm (ASV, Kanādu, Japānu u.c. valstīm).

A.Kampars atzina, ka pašlaik nav iespējams pateikt precīzus termiņus, kad šie jaunie noteikumi stāsies spēkā, bet viņš apliecināja, ka Ekonomikas ministrija rīkosies maksimāli operatīvi.

10.jūnijā EK nāca klajā ar paziņojumu, ka atbilstoši Eiropas Savienības (ES) valsts atbalsta noteikumiem ir atļāvusi Latvijai īstenot pasākumus, lai ierobežotu finanšu krīzes nelabvēlīgo ietekmi uz eksporta uzņēmumiem, ļaujot eksportkredīta garantijas attiecināt arī uz Eiropas un attīstītajām valstīm no Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD).

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!