• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par eksporta un importa pieaugumu aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2010., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211825

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Par skolēnu autobusu iepirkuma progresu

Vēl šajā numurā

15.06.2010., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par eksporta un importa pieaugumu aprīlī

“Ārējam pieprasījumam atjaunojoties un pieaugot uzņēmēju konkurētspējai, eksports uzrāda stabilu pieaugumu jau sesto mēnesi pēc kārtas,” atzīst finanšu ministrs Einars Repše un norāda: “2010.gada aprīlī, salīdzinot ar 2009.gada aprīli, eksports pieauga par 33,4%.” Eksporta samazinājums aprīlī tika novērots tikai atsevišķās preču kategorijās – graudaugu kultūru, trikotāžas apģērbu un farmācijas produktu eksportā.

Aprīlī turpināja būtiski uzlaboties koksnes un tās izstrādājumu eksports, uzrādot 78% kāpumu pret iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi. Tāpat lielu kāpumu aprīlī uzrādīja arī minerālproduktu grupa, kurā ietilpst arī elektroenerģijas eksports. Elektroenerģijas eksporta apjomi turpināja palielināties un, salīdzinot ar iepriekšējā gada aprīli, pieauga gandrīz divas reizes.

Strauji atkopusies arī metālapstrādes nozare, dzelzs un tērauda izstrādājumiem pieaugot par 92% pret iepriekšējā gada atbilstošo mēnesi. Jau vairāk nekā pusgadu aptuveni trešdaļa no dzelzs un tērauda izstrādājumiem tiek eksportēta uz Āfrikas valstīm, bet pēdējos mēnešos eksports pieaug arī uz Eiropas valstīm. Imports aprīlī jau otro mēnesi pēc kārtas, pēc pusotra gada krituma perioda, uzrāda kāpumu salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, pieaugot par 12,1%. Pieaugums vērojams lielākajā daļā importa preču grupu segmentā. Lielākoties tas ir izskaidrojams ar eksporta atgūšanos, kā rezultātā eksportētājiem rodas nepieciešamība pēc lielāka izejvielu daudzuma ražošanas palielināšanai.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!