• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Par skolēnu autobusu iepirkuma progresu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2010., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211824

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs: Par Latviju kā progresīvu transporta centru

Vēl šajā numurā

15.06.2010., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Par skolēnu autobusu iepirkuma progresu

9.jūnijā reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe, atklājot Latvijas un Šveices sadarbības programmas projekta “Pašvaldību aktivitāšu īstenošana, lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus” semināru, izteica gandarījumu par panākto iepirkumā par skolēnu autobusu piegādi pašvaldībām.

“Šobrīd vienīgais kavēklis varētu būt kāda sūdzība par iepirkuma komisijas lēmumu slēgt līgumus ar konkrētajiem piegādātājiem. Ja sūdzības nebūs, līgumi tiks noslēgti tuvākajā laikā un autobusi sāks ceļu uz novadiem jau septembrī,” norādīja ministre.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) padotībā esošā Valsts reģionālās attīstības aģentūra, kura īsteno sadarbības projektu, 9.jūnijā ir nosūtījusi informāciju Iepirkumu uzraudzības birojam par pieņemto lēmumu slēgt līgumus par skolēnu autobusu piegādi.

D.Staķe vērsa pašvaldību pārstāvju uzmanību uz to, ka, neskatoties uz centralizētā starptautiskā iepirkuma rezultātā iegūtajām labajām autobusu piegādes cenām, ko atzinīgi novērtējusi arī Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija, ar sadarbības programmas projekta ietvaros pieejamo finansējumu nepietiek, lai pašvaldībām piegādātu 110 autobusus atbilstoši to norādītajiem autobusu izmēriem.

“Lai visas pašvaldības saņemtu nepieciešamo autobusu skaitu, ir jāizvērtē skolēnu skaits novadā ne tikai uz nākamā mācību gada sākumu, bet arī tālākā nākotnē, ņemot vērā demogrāfiskās situācijas tendences,” aicināja D.Staķe, norādot, ka autobusu ekspluatācijas laikā pašvaldībām būs jāatskaitās par autobusu noslodzi. Ja tiks konstatēts, ka autobusi netiek izmantoti skolēnu pārvadājumiem nepietiekama bērnu skaita dēļ, tiks izskatītas iespējas konkrēto autobusu nodot citas pašvaldības rīcībā, kurai tas izrādītos vairāk nepieciešams.

Lai iekļautos pieejamā finansējuma apmēros, līdz līgumu parakstīšanas brīdim būtu jāpanāk vienošanās par desmit lielāko un līdz ar to dārgāko autobusu aizstāšanu ar mazāka izmēra autobusiem. Ja vienošanās netiks panākta, saskaņā ar šābrīža aprēķiniem astoņi novadi – Daugavpils, Rēzeknes, Alūksnes, Gulbenes, Madonas, Talsu, Saldus un Bauskas – var saņemt par vienu autobusu mazāk no kopējā autobusu skaita.

Ministre pieļauj situāciju, kad RAPLM nāksies pieņemt kompromisa lēmumu pašvaldību vietā, lai visas pašvaldības saņemtu tām nepieciešamo autobusu skaitu.

Tāpat D.Staķe informēja pašvaldību pārstāvjus par RAPLM sākto darbu, lai sakārtotu sabiedriskā transporta tīklu un pašvaldību organizētos skolēnu pārvadājumus. RAPLM jau iepriekš ir informējusi, ka plānošanas reģioni šobrīd apkopo pašvaldību datus par sabiedriskā transporta maršrutu tīklu, tajā veiktajiem komercpārvadājumiem, kā arī pašvaldību nodrošinātajiem skolēnu pārvadājumiem.

Pēc tam, kad plānošanas reģioni RAPLM iesniegs informāciju par šābrīža situāciju sabiedriskā transporta tīklos, to reģionālo pārklājumu un pašvaldību skolēnu pārvadājumu maršrutiem, ministrijas speciālisti vērtēs, vai pašvaldību veiktie un plānotie pārvadājumi nepārklājas ar sabiedriskā transporta tīklu.

2009.gada 11.augustā tika parakstīts līgums starp Finanšu ministriju kā vadošo iestādi un Šveices Konfederācijas vēstniecību Latvijā par projekta “Pašvaldību aktivitāšu īstenošana, lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus” īstenošanu. Projekta īstenotājs ir Valsts reģionālās attīstības aģentūra.

Projekta mērķis ir uzlabot skolnieku transportēšanas sistēmu attālos un mazāk attīstītos reģionos, nodrošinot skolēnu pārvadāšanu no dzīvesvietas uz mācību iestādi un atpakaļ.

Projekta kopējās izmaksas ir 20 885 355 Šveices franki jeb aptuveni 9,7 miljoni latu, tajā skaitā 2,3 miljoni latu Latvijas valsts un pašvaldību budžeta līdzfinansējuma.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!