• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrs: Par Latviju kā progresīvu transporta centru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2010., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211822

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.06.2010., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrs: Par Latviju kā progresīvu transporta centru

10.jūnijā Kaspars Gerhards uzstājās starptautiskā transporta un loģistikas konferencē “Zīda ceļš. Stratēģiskie reģionālie risinājumi”. Novērtējot Latviju kā potenciālo zīda ceļa dalībvalsti Ziemeļeiropā, organizatori aicinājuši K.Gerhardu piedalīties konferencē ar ziņojumu.

Ministrs uzstājās ar runu par Latviju kā senā zīda ceļa dinamisku transporta mezglu Ziemeļeiropā. Savā runā viņš uzsvēra Latvijas priekšrocības tranzīta jomā, īpaši atzīmējot jau realizētos pasākumus, kas palīdz Latvijai nostiprināties kā loģistikas centram starp Eiropas Savienības, NVS un Āzijas tirgiem, piemēram, ieviestie atvieglojumi nodokļu jomā preču importētājiem un regulāra konteinervilciena “Baltika–Transit” izveidošana kravu pārvadājumiem Eirāzijas virzienā. Ministrs runāja arī par jautājumiem, kuri vēl jārisina, t.i., administratīvo procedūru saskaņotību Eiropas Savienībā, NVS valstīs un Āzijas valstīs, vienotu transporta dokumentu izstrādi, sadarbību infrastruktūras attīstībā un Eirāzijas transporta koridoru popularizēšanā.

Konference bija iekļauta vērienīgas izstādes “Transport Logistic–China 2010” programmā. Izstādes mērķis ir ne tikai iepazīstināt ar jauniem produktiem, tehnoloģijām un pakalpojumiem, bet arī sniegt iespējas un risinājumus, kā veiksmīgāk savienot transporta un loģistikas tīklus, atklājot arvien jaunas sadarbības iespējas. Tāpat izstādes dalībniekiem ir iespēja apmainīties ar inovatīvām idejām. Izstāde Ķīnā notiek jau ceturto reizi, un 2008.gadā tā pulcēja vairāk nekā 11 tūkstošus nozares profesionāļu un viedokļu līderu no 77 valstīm.

Izstādi apmeklēja arī uzņēmēji no Latvijas – Rīgas un Ventspils brīvostas pārvaldes, Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārstāvji, VAS “Latvijas Dzelzceļš” ar tā saistītajiem uzņēmumiem, kā arī “Ave grupa” un SIA “Ultima”.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!