• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2010., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211815

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2010. gada 3. jūnijā

Vēl šajā numurā

15.06.2010., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju

10.jūnijā Saeima apstiprināja Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju līdz 2030.gadam.

“Šī stratēģija ir hierarhiski augstākais valsts ilgtermiņa attīstības plānošanas dokuments un ietver vadlīnijas tam, kā valstij jāvirzās uz ilgtspējīgu attīstību,” skaidroja Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš.

“Darbs profesora Roberta Ķīļa vadībā sākās 2007.gada vasarā, un stratēģijas izstrādē daudz ieguldījusi Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija. Līdztekus zinātniski pētnieciskajam darbam ir notikuši reģionālie forumi un diskusijas skolās. Stratēģija tapa visā Latvijā, iesaistot nozaru speciālistus, jauniešus, mācībspēkus, skolotājus, uzņēmējus un ikvienu interesentu,” norādīja J.Strazdiņš.

“Stratēģijas projekts rūpīgi tika izskatīts arī parlamentā, to gan redakcionāli, gan saturiski pilnveidojot. Dokumenta sadaļas izskatīja dažādās komisijas, darbā iesaistījās 65 deputāti, un tika saņemts vairāk nekā 100 priekšlikumu,” informēja J.Strazdiņš.

Komisijas priekšsēdētājs uzsvēra, ka stratēģija “Latvija 2030” ir izaicinājums ne tikai politiķiem, publiskajai pārvaldei, ekonomiski aktīvajai un organizētajai pilsoniskajai sabiedrībai, bet arī uzrunā ikvienu cilvēku.

Iezīmējot vadlīnijas Latvijas nākotnes attīstībai, stratēģijā ir uzsvērts, ka valsts ilgtspējīgas attīstības būtiskākais priekšnosacījums ir visas sabiedrības kopējs darbs un atbildība.

Vienlaikus ar stratēģijas apstiprināšanu Saeima lēma par vairākiem uzdevumiem Ministru kabinetam.

Atsevišķs Saeimas lēmums nosaka, ka Ministru kabinetam nekavējoties jāsāk darbs pie Nacionālā attīstības plāna 2014.–2020.gadam. Valdībai arī jāizstrādā grozījumi Attīstības plānošanas sistēmas likumā, nosakot, ka Saeimas pilnvaru laikā Ministru kabinets divas reizes ziņos par valsts ilgtspējīgu attīstību un virzību uz nosprausto mērķu sasniegšanu. Savukārt līdz nākamā gada 1.maijam valdībai jāapstiprina rīcības plāns Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas īstenošanai, jānosprauž uzdevumi un jānosaka atbildīgie.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!