• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2010. gada 3. jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2010., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211818

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Frakciju viedokļi pēc 2010. gada 3. jūnija sēdes

Vēl šajā numurā

15.06.2010., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2010. gada 3. jūnijā

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumu, uz kuru tiks sniegta atbilde 2010.gada 3.jūnijā pulksten 17.00:

Deputātu M.Kučinska, A.Bērziņa, A.Klementjeva, J.Urbanoviča un M.Ārberga jautājums Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam (jautājumu reģistra Nr.218/J9)

“Par Latvijas bankas darbību”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).(Atbildes dok. Nr. 6071).

Rīgā 2010.gada 31.maijā Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze

Pielikums

Par Latvijas Bankas darbību

Saeimas darba kārtībā ir jautājums par Latvijas Bankas padomes locekļu apstiprināšanu amatos uz nākamajiem sešiem gadiem. Ņemot vērā centrālās bankas lomu tautsaimniecībā, šis ir nozīmīgs lēmums, pirms kura deputātiem būtu svarīgi izvērtēt līdzšinējo Latvijas Bankas un tās padomes darbību.

Mēs uzskatām, ka pirms balsojuma par centrālās bankas padomes locekļu apstiprināšanu parlamentam nepieciešams uzklausīt Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča viedokli par centrālās bankas darbības izvērtējumu. Mēs vēlamies saņemt konkrētas atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Kādus pasākumus Latvijas Banka un tās padomes locekļi ir veikuši, lai sasniegtu likumā “Par Latvijas Banku” 3.pantā noteikto mērķi – saglabāt cenu stabilitāti valstī?

2. Kādas ir Jūsu rekomendācijas par valstij piederošo banku nākotni, valsts maksātspēju, ekonomisko stabilitāti un 2011.gada budžetu?

3. Kādi ir Latvijas Bankas uzdevumi un sasniedzamie rezultatīvie rādītāji (tai skaitā par cenu stabilitāti) tuvākajiem 3 gadiem?

4. Kādi administrācijas izdevumu optimizācijas pasākumi Latvijas Bankā paredzēti 2011.gadā?

5. Kāpēc Latvijas Bankai ir nepieciešams tik plašs padomes sastāvs un kādas funkcijas pilda katrs no padomes locekļiem? Likuma “Par Latvijas Banku” 21.pants nosaka, ka bankas padomes sastāvā ir 8 cilvēki: bankas prezidents, viņa vietnieks un 6 padomes locekļi. Līdz ar to rodas jautājums, kāpēc Latvijas Bankas padome ir skaitliski lielāka nekā centrālo banku padomes citās Eiropas valstīs?

6. Latvijas Bankas mājaslapā internetā pieejamā informācija liecina, ka šogad Latvijas Bankas padomei ir plānotas sešas sēdes. Mēs vēlamies zināt, cik padomes sēdes ir notikušas 2009.gadā?

7. Pēc kādiem kvalifikācijas kritērijiem Jūs vadījāties, izvirzot centrālās bankas padomes locekļu kandidātus nākamajiem sešiem gadiem? Ja kandidāti izvirzīti atbilstoši kompetences nozarēm, kādēļ Harija Buša vietā, kas ir IT speciālists, tiek virzīts jurists?

Ar cieņu, Saeimas deputāti M.Kučinskis, A.Bērziņš,

Rīgā 2010.gada 26.maijā A.Klementjevs, J.Urbanovičs, M.Ārbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!