• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Protokols par informācijas apmaiņas kārtību par situāciju uz Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas robežas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.1996., Nr. 201/202 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211760

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Protokols par Krievijas Federācijas Federālā robežapsardzības dienesta un Latvijas Republikas Robežapsardzības spēku sadarbību, veicot operatīvos pasākumus robežapsardzības interesēs

Vēl šajā numurā

26.11.1996., Nr. 201/202

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 15.11.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Protokols par informācijas apmaiņas kārtību par situāciju uz Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas robežas

Krievijas Federācijas Federālais robežapsardzības dienests un Latvijas Republikas Robežapsardzības spēki, turpmāk — Puses,

pamatojoties uz 1996. gada 26. februāra Krievijas Federācijas valdības un Latvijas Republikas valdības vienošanās par sadarbību robežapsardzības jautājumos 2. un 3. pantu, aktuālas informācijas nepieciešamības apmierināšanas nolūkā

vienojās par sekojošo:

1. pants

Informācijas apmaiņa par situāciju uz robežas tiks realizēta Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas robežas drošības interesēs, kā arī, lai paaugstinātu kopīgi veicamo pasākumu efektivitāti, kurus Puses veic robežas apsardzības jomā.

2. pants

Krievijas Federācijas Federālais robežapsardzības dienests un Latvijas Republikas Robežapsardzības spēki apmainīsies ar informāciju par situāciju, kas veidojas uz robežas un skar Pušu intereses.

Jautājumu saraksts, par kuriem tiek organizēta savstarpēja informācijas apmaiņa — pielikumā.

3. pants

Informācijas apmaiņa notiks Pušu pārstāvju tikšanās reizēs, kā arī, izmantojot telefonu, faksimilsakaru kanālus un sarakstes veidā. Katra puse sedz sakaru kanālu ekspluatācijas izdevumus savā teritorijā.

4. pants

Lai izskatītu šī Protokola noteikumu realizācijas gaitu un atrisinātu jautājumus, kuri rodas sadarbības procesā, Krievijas Federācijas Federālā robežapsardzības dienesta direktors un Latvijas Republikas Robežapsardzības spēku komandieris vai viņu pilnvarotas personas organizē tikšanās un konsultācijas.

Delegāciju uzņemšanas izdevumus, izņemot starptautiskā transporta izmaksas, sedz uzņēmēja Puse.

5. pants

Šis Protokols stājas spēkā no parakstīšanas brīža un darbojas saskaņā ar 1996. gada 26. februārī parakstīto Krievijas Federācijas valdības un Latvijas Republikas valdības Vienošanos par sadarbību robežapsardzības jautājumos.

Parakstīts Rīgā, 1996. gada 15. novembrī divos eksemplāros, katrs krievu un latviešu valodā, turklāt abiem tekstiem ir vienāds spēks.

Krievijas Federācijas Federālā Latvijas Republikas

robežapsardzības dienesta vārdā Robežapsardzības spēku vārdā

Krievijas Federālā robežapsardzības Latvijas Republikas Robežapsardzības

dienesta direktors armijas ģenerālis spēku komandieris pulkvedis

Andrejs Nikolajevs Gunārs Dāboliņš

Pielikums

Jautājumu saraksts, par kuriem tiek organizēta savstarpēja informācijas apmaiņa

1. Par izveidojušos un prognozējamo situāciju uz robežas.

2. Par robežapsardzības dienestu veicamajiem meklēšanas pasākumiem uz robežas, kad nepieciešama Pušu darbības saskaņošana.

3. Par jauniem elementiem robežpārkāpēju darbības taktikā, tajā skaitā arī no trešo valstu pilsoņu puses, kā arī par paņēmieniem, ko robežpārkāpēji pielieto nelikumīgai robežas šķērsošanai.

4. Par sevišķiem Latvijas un Krievijas robežas nelikumīgas šķērsošanas gadījumiem, kuri var tikt atkārtoti arī citos robežas posmos.

5. Par atklātiem cilvēku, ieroču, narkotiku un citu kontrabandas priekšmetu nelikumīgas pārvietošanas kanāliem pāri robežai.

6. Par ekoloģiskās, epidemioloģiskās un epizootiskās situācijas izmaiņām pierobežas rajonos.

7. Par sevišķi raksturīgiem gadījumiem, kad personas ir mēģinājušas šķērsot robežu ar svešu vai viltotu dokumentu palīdzību, vai citā nelikumīgā veidā.

8. Par jauniem robežu šķērsošanas dokumentu viltošanas paņēmieniem un to atklāšanas metodiku, veicot dokumentu pārbaudi.

9. Par robežzīmju bojājumiem vai viņu tīšu pārvietošanu, izmainot robežas līnijas stāvokli dabā.

10. Par plānojamiem robežas uzturēšanas darbiem, kas saistīti ar robežzīmju stāvokļa pārbaudi un remontu.

11. Par robežsargu mācībām, ko Puses organizē robežas tiešā tuvumā.

12. Par robežsargu norīkojumu un vietējo iedzīvotāju apšaudēm pāri robežai, par personu nogalināšanu, ievainošanu vai cita veida kaitējuma nodarīšanu veselībai pāri robežai vērstas darbības rezultātā, kā arī par vardarbību pret personām, kas atrodas otras Puses teritorijā.

13. Par meža ugunsgrēka izcelšanos robežas tuvumā un par tā iespējamo izplatīšanos uz blakusvalsts teritoriju.

14. Par izmaiņām robežu šķērsošanas kārtībā.

15. Par Pušu valstu teritorijās meklējamiem robežpārkāpējiem, kriminālelementiem, kontrabandistiem u.c. personām, kuras var mēģināt nelikumīgi iekļūt otras Puses valsts teritorijā.

16. Par blakusvalstī meklējamo robežpārkāpēju, kriminālelementu, kontrabandistu un citu personu aizturēšanu savas valsts teritorijā.

17. Par konfliktsituācijām robežas šķērsošanas vietās, kuras var ietekmēt blakusvalsts robežas apsardzības organizāciju.

18. Par gatavojamo nelegālo migrantu pārvietošanu pāri robežai un iespējamiem tās virzieniem.

19. Par robežu šķērsojošos transportlīdzekļos konstatētajām ieroču, narkotisko, radioaktīvo vielu, citu aizliegtu priekšmetu un kontrabandas slēptuvēm.

20. Par personām un transportlīdzekļiem, kas iekļuvuši blakusvalsts teritorijā, apejot robežkontroli.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!