• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Protokols par Krievijas Federācijas Federālā robežapsardzības dienesta un Latvijas Republikas Robežapsardzības spēku sadarbību, veicot operatīvos pasākumus robežapsardzības interesēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.1996., Nr. 201/202 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211759

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums nr. 310

Par R.Pīka komandējumu

Vēl šajā numurā

26.11.1996., Nr. 201/202

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 15.11.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Protokols par Krievijas Federācijas Federālā robežapsardzības dienesta un Latvijas Republikas Robežapsardzības spēku sadarbību, veicot operatīvos pasākumus robežapsardzības interesēs

Krievijas Federācijas Federālais robežapsardzības dienests un Latvijas Republikas Robežapsardzības spēki, tālāk tekstā Puses, pamatojoties uz 1996.gada 26.februāra Krievijas Federācijas valdības un Latvijas Republikas valdības vienošanās par sadarbību robežapsardzības jautājumos 5. un 6.pantu

un vadoties no labu kaimiņattiecību un savstarpējās ieinteresētības principa valsts drošības interesēs uz Krievijas – Latvijas robežas,

vienojās par sekojošo:

1.pants

Lai atklātu, nepieļautu un novērstu nelikumīgu darbību uz Krievijas un Latvijas robežas, Puses organizē sadarbību starp Krievijas Federācijas Federālā robežapsardzības dienesta operatīvajām institūcijām un Latvijas Republikas Robežapsardzības spēku operatīvajām institūcijām. Sadarbība starp Pušu operatīvajām institūcijām tiek veidota, pamatojoties uz nacionālo likumdošanu un šo Protokolu.

2.pants

Sadarbība starp Pušu operatīvajām institūcijām tiek organizēta un realizēta šādos līmeņos:

1. Krievijas Federācijas Federālā robežapsardzības dienesta operatīvā struktūrvienība un Latvijas Republikas Robežapsardzības spēku operatīvā struktūrvienība — visos darbības jautājumos savu pilnvaru ietvaros.

2. Krievijas Federācijas Federālā robežapsardzības dienesta Ziemeļrietumu robežapsardzības apgabala operatīvā struktūrvienība un Latvijas Republikas Robežapsardzības spēku operatīvās struktūrvienības pārstāvis — savu pilnvaru robežās.

3. Attiecīgās Krievijas Federācijas Federālā robežapsardzības dienesta Ziemeļrietumu robežapsardzības apgabala Krievijas un Latvijas robežas posmā dislocēto robežsargu vienību un atsevišķo robežkontroles punktu operatīvās struktūrvienības un Latvijas Republikas Robežapsardzības spēku daļu operatīvās struktūrvienības — jautājumos, kas tieši saistīti ar Krievijas un Latvijas robežas, tās režīma un robežas šķērsošanas vietu režīma pārkāpšanas nepieļaušanu un novēršanu attiecīgajos apsargājamos robežas posmos.

3.pants

Pušu operatīvās institūcijas un struktūrvienības sadarbību organizē un realizē šādos virzienos:

1. Stāvokļa uz Krievijas un Latvijas robežas un tā attīstības tendenču kopīga analīze, tai skaitā pāri robežai notiekošās nelikumīgās darbības rakstura analīze.

2. Apmaiņa ar informāciju par jautājumiem, kas attiecas uz cīņu ar nelikumīgu darbību pāri robežai.

3. Kopīgu pasākumu veikšana, lai atklātu, nepieļautu un novērstu pāri robežai vērstās darbības, kas nodara kaitējumu Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas drošībai.

4. Robežu pārkāpušo (pārkāpt mēģinājušo) personu, kā arī viņu nelikumīgās darbības līdzdalībnieku meklēšana.

5. Saskaņotu vai arī kopīgu pasākumu veikšana, lai pārbaudītu personas, t.sk. arī trešo valstu pilsoņus, kas iesaistīti nelikumīgā darbībā pāri robežai.

6. Pasākumu veikšana ar Pušu operatīvo institūciju un struktūrvienību rīcībā esošajiem spēkiem un līdzekļiem, lai uzturētu robežas režīmu un robežas šķērsošanas vietu režīmu.

7. Kopīgu vai saskaņotu priekšlikumu sagatavošana Pušu valsts varas un pārvaldes institūcijām par pasākumiem kārtības uzturēšanai uz Krievijas un Latvijas robežas.

 4.pants

Pušu operatīvās institūcijas un operatīvās struktūrvienības savas kompetences ietvaros apmainās ar informāciju par:

1. Notiekošiem vai gatavojamiem robežas pārkāpšanas gadījumiem, t.sk. no trešo valstu pilsoņu puses.

2. Personām, kas pārkāpj robežas režīmu, nodarbojas ar kontrabandu, it sevišķi ar narkotisko, psihotropo, indīgo, radioaktīvo vielu, sprāgstvielu, ieroču, munīcijas, kā arī mākslas darbu, reliģisko kulta piederumu, antikvāro priekšmetu utt. nelegālu pārvietošanu pāri robežai.

3. Nelikumīgai personu, preču u.c. materiālo vērtību pārvietošanai pāri robežai paredzēto kanālu izveidošanu (izveidošanas mēģinājumu) no organizētās noziedzības grupējumu vai atsevišķu personu puses.

4. Citiem ar Krievijas un Latvijas robežas apsardzības operatīvo nodrošinājumu saistītiem notikumiem, kas pelna Pušu operatīvo institūciju ievērību.

5.pants

1. Lai izskatītu šī Protokola noteikumu realizācijas jautājumus un risinātu problēmas, kas rodas sadarbības gaitā, vajadzības gadījumā Puses izveido kopīgas darba grupas, rīko tikšanās un konsultācijas.

2. Ja nepieciešama viedokļu saskaņošana jautājumos, kas izriet no šī Protokola būtības, 2.pantā minēto Pušu institūciju un struktūrvienību pilnvarotie pārstāvji rīko tikšanās, par kurām, savstarpēji vienojoties, sastāda protokolus. Par tikšanās rezultātiem tiek ziņots institūciju un struktūrvienību vadībai.

Sadarbojošās institūcijas un apakšvienības savlaicīgi informē viena otru par pieņemto lēmumu izpildi.

3. Apspriežamo jautājumu klāsts, tikšanos un konsultāciju dalībnieku sastāvs tiek saskaņots noteiktajā kārtībā.

4. Delegāciju uzņemšanas izdevumus, izņemot starptautiskā transporta izmaksas, sedz uzņēmēja Puse.

6.pants

Puses apņemas nepieļaut sadarbības procesā iegūtās informācijas par izmantojamiem spēkiem un līdzekļiem, kā arī citu konfidenciālu ziņu un vienai no otras saņemtās informācijas izpaušanu un nenodot tos nevienam bez otras Puses rakstiskas piekrišanas.

7.pants

Šis Protokols stājas spēkā no parakstīšanas brīža un turpina darbību trīs gadus. Protokola darbība tiks automātiski pagarināta uz nākošajiem 3 gadiem, ja neviena no Pusēm rakstiski nepaziņo otrai Pusei mēnesi pirms kārtējā trīsgadu termiņa izbeigšanās par savu nodomu pārtraukt viņa darbību.

Parakstīts Rīgā 1996.gada 15.novembrī divos eksemplāros, katrs krievu un latviešu valodā, turklāt abiem tekstiem ir vienāds spēks.

Krievijas Federācijas Federālā Latvijas Republikas

robežapsardzības dienesta vārdā Robežapsardzības spēku vārdā

Krievijas Federālā robežapsardzības Latvijas Republikas Robežapsardzības

dienesta direktors armijas ģenerālis spēku komandieris pulkvedis

Andrejs Nikolajevs Gunārs Dāboliņš

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!